Det var igjen på tide å pakke livet ned i en sliten ryggsekk, si farvel til alle der hjemme og fly halve jorden rundt. Jeg tar nå fatt på mitt fjerde semester med Kulturstudier, og siste året av min Bachelor i Utviklingsstudier, så på dette tidspunkt vil jeg nok si at jeg er ganske så kjent med både studie- og reiserutiner. Det skal likevel sies at sommerfuglene i magen aldri forsvinner helt. Nye eventyr, nye venner og helt nytt kontinent for min del.

Denne høsten skal jeg tilbringe i Vest-Afrika, i en by som heter Cape Coast, som ligger i den sentrale delen av Ghana. Sammen med 20 andre nordmenn, svensker dansker og ghanesere, skal jeg studere Globale Miljøstudier og være en del av Universitetet her i Cape Coast. Vi har allerede kommet oss gjennom første uken, og sitter igjen med en hel del nye inntrykk. Det har vært intensive forelesninger og seminarer, samt mye lesning, så det er en gjeng med litt slitne studenter som sitter utenfor hostellet vårt denne søndagen. En skal allikevel så absolutt ikke klage, for faget vårt virker super interessant og foreleserne er engasjerte og flinke. Vi har også hatt en masse av tid til å bli kjent med hverandre, og så smått begynt å utforske byen vi nå skal kalle vårt hjem for en liten stund. En rusletur i Cape Coast er en opplevelse i seg selv, og en kan faktisk ikke gjøre annet enn å smile fra øre til øre. Uansett hvor du går blir du møtt av nysgjerrige og blide Ghanesere, lokal musikk og duften av gatemat.

Jeg gleder meg sånn til å bli bedre kjent med dette landet og lokalbefolkningen. I tiden fremover har vi flere felt-turer og aktiviteter i vente, og allerede på fredag så skal vi delta på en FN simulering som blir holdt på universitetet i forbindelse med neste års internasjonale klima-arrangement. Excited!

he

he_1

he_4

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *