Hverdagen her i Leon kan oppleves som ganske intens, med nokså lange skoledager og et travelt og støyende bybilde. Derfor er det deilig å benytte helgene til å utforske nye plasser, og oppleve mer av det Nicaragua har å by på. For meg personlig er det mektig natur, strand, bølger og autentiske kulturelle møter som står høyest på lista. Maren (min fine Nica-samboer) og jeg har allerede bestemt oss for at vi skal forsøke å reise vekk hver helg. Mye av reisinga må organiseres på egenhånd, men Kulturstudier arrangerer tre lengre turer for hele klassen.

Cerro Negro
Den første klasseturen gikk dermed til Cerro Negro – den yngste vulkanen i Sentralamerika. Cerro Negro er fremdeles aktiv, og har hatt flere utbrudd i løpet av siste halvdel av 1900-tallet, hvor det seneste var i 1999. Området rundt Cerro Negro er nydelig grønt og frodig, og selve vulkanen kan minne litt om et litt spisst svart fjell. Det spesielle med Cerro Negro er at man kan ake på akebrett ned fra den. Og det er klart vi måtte prøve! Etter å ha nytt den fantastiske utsikten fra toppen, ikledde vi oss store overaller (som kan minne litt om kjeledressene ungene bruker i barnehagen), tok fart og kasta oss ned fra den bratte vulkanskrenten. Deretter suste vi nedover vulkanens side i en sky av askestøv og sand. Og det gikk jammen meg fort! Årets fartsrekord gikk til Maren som, i en fart på 70 km i timen, ble slengt av akebrettet og fikk skrapet opp begge armene sine, tøff som hun er!

cerro-negro2
Linnea og Maren i full vulcano board-utrustning
cerro-negro
Utenomjordisk landskap på Vulcan Telica

Rancho Los Alpes Ecologde
Etter den ganske heftige vulkanturen var vi en liten (og særdeles sliten) gjeng som turet ut til den grønne ecolodgen Rancho Los Alpes. Omgitt av trær, skog, planter, frisk luft (og masse mygg og en j**lig svær edderkopp) var det deilig å slappe av, lade batteriene, drikke friskpresset papayajuice og til og med få en liten ridetur gjennom jungelen dagen derpå.

rancho2
Hele gjengen klare for hestetur
rancho
Å ri inn i det grønne paradis

Leon Viejo og Laguna del Tigre
Den andre store klasseturen med Kulturstudier gikk til gamlebyen Leon Viejo og deretter til magiske Laguna del Tigre. Leon Viejo (som betyr gamle Leon) er plassert på UNESCOs verdensarvliste, og er i dag kun ruiner etter byen som hadde en svært kort levetid (1524-1610). Likevel rakk byen å bevitne mange grusomheter, før den ble flyttet til nåværende Leon, og ruinene fra Leon Viejo sakte ble begravet av aske fra de stadige utbruddene fra den flotte vulkanen Momotombo. Etter å ha fått servert byens dystre historie fra super-Rigo (en av våre flotte koordinatorer, og ansvarlig for studentenes helse og sikkerhet), var det deilig å stupe ut i Laguna del Tigre – en nydelig ferskvannslagune i et gammelt vulkankrater. Dagens høydepunkt for meg var å gi seg hen til det blikkstille vannet og la seg forføre av naturens ro.

laguna3
Ved godt mot, selv etter 2 timer med intens historisk guiding i stekende sol
laguna2
Laguna del Tigre
laguna
Vulcan Momotombo

 

UKENS NICASTUDENT er Thomas Kjeldsberg (25) fra Oslo. Han definerer seg selv som en helt vanlig gutt fra storbyen. Thomas ble nettopp ferdig med masterutdanningen sin, og nå har han brutt ut fra hverdagen hjemme i Norge for å ta fatt på nye utfordringer i Leon! Han hadde både få og små forventninger til studieoppholdet i Nicaragua – et land han knapt hadde hørt om før han bestemte seg for å dra ned hit. Han har likevel, og kanskje til og med nettopp derfor blitt overveldet over hvor fint, og spennende alt oppleves!

”Du mottar virkelig en cocktail av inntrykk gjennom maten og språket, men også i møte med de lokale menneskene. Men det fineste med oppholdet her i Leon så langt er møtet med de andre som også bestemte seg for å dra ned hit for å studere spansk. Her er det folk fra forskjellige kriker og kroker i Norge (dog altfor mange bergensere), med ulik bakgrunn, forskjellige interesser og av ulikt utseende. På tross av dette, eller kanskje på grunn av dette, er miljøet her nede utrolig bra, og alle kommer godt overens med hverandre (hvis du trekker fra de som kommer fra Bergen)”. Ved endt opphold håper Thomas at spansken hans vil overraske andre spansktalende, salsatrinnene hans vil blende de andre danserne, surfingen vil ta pusten fra de andre surferne og at hans mor og far tilgir ham for at han valgte å forlate dem til fordel for nettopp spansklæring, salsadansing og surfing på Nicaraguas mektige bølger.

 

 

thomas-med-crewet-i-granada
Thomas i sitt naturlige element; som gjengens midtpunkt

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *