Bosituasjonen i Hoi An er litt forskjellig fra hus til hus. I hvert hus kan de bo alt fra 4-12 elever. Husene blir delt ut allerede første dagen du ankommer, og du trenger ikke ordne med noe selv. Det er viktig å være forberedt på at ikke alle husene er like, og at noen hus har goder ikke andre har. For eksempel er det nå to hus med hvert sitt basseng. Legg likevel merke til at bassengene kan brukes av alle elevene, ikke bare de som bor i huset. Husene skilles fra fra hverandre gjennom bruk av kallenavn; du har for eksempel white house hvor jeg selv bodde, yellow, green, red, blue, cloud, osv.

Det er vanskelig å si hva du kan forvente fra hvert hus, ettersom at de ulike husene har ulike landlords og husene varierer i størrelse og antall som bor der. Et par av vertene eller landlordsene kan ikke engelsk, og da kan det hende du må bruke translate-appen. Om du skulle trenge hjelp med noe, kan du alltids ta kontakt med Mr. Vinh så vil han hjelpe deg etter beste evne. Mr. Vinh er utrolig hyggelig og hjelper til med alt mulig til alle døgnets tider.

I noen hus bor det noen på alenerom, mens andre bor to stykk på rommet. Noen hus har et bad til hvert soverom, andre har bad på deling mellom rommene. I tillegg har hvert hus et felles kjøkken og stue som kan brukes så mye en måtte ønske. Noen hus har drikkevann i huset og i andre hus må man kjøpe inn vann. I White house hvor jeg selv bodde hadde vi også en veldig stor og fin hage som ble brukt mye på fritiden. Vi var utrolig heldig med landlorden vår, eller husmoren vår Kanh. Hun er veldig hyggelig og i tillegg fikk vi ofte bananpannekaker, vietnamesisk kaffe, frukt eller andre spennende retter. I tillegg har hun en utrolig søt liten hund, som alltid kommer løpende når du kommer hjem til huset.

Om du velger å bo i et av husene til Kulturstudier eller ønsker å se etter en egen plass, er selvfølgelig helt opp til deg. Personlig anbefaler jeg likevel alle å bo med de andre studentene, fremfor å finne sin egen plass. Det er veldig enkelt å bli kjent med sine nye klassekamerater når en bor tett – og skulle du likevel ønske å være litt alene er det jo bare å trekke seg tilbake på rommet eller gå en tur ut. Mange synes det også er lettere å bli med på ting og å bli bedt med ut når de bor i samme hus. Dersom du likevel ønsker å skaffe en egen plass å bo så er det det er flere plasser å velge mellom, og du kan alltids ta kontakt med Kulturstudier for å få noen tips!