Hei! I dag er det torsdag 16. februar, og jeg tenkte å vise dere hvordan en typisk studiedag i Cape Coast, Ghana kan se ut. Dagen starter med deilig frokost på hostellet (Fairhill Guesthouse) fra klokken 07:00. Vi er så heldige at vi får servert både frokost og lunsj alle skoledager (mandag-fredag), og at dette er inkludert i skolepengene. Frokosten er supergod, og inneholder alltid brød, omelett, havregrøt, frukt og kaffe. En perfekt start på dagen! Frokosten spises på langbord på baksiden av hostellet.

Klokken 07:40 kommer skolebussen og henter oss. Vi blir kjørt til UCC campus, hvor vi skal ha forelesinger og eventuelt seminar for dagen. Som regel befinner vi oss på den delen av campus som heter «School for development studies». I dag hadde vi en forelesning om «Population and health». Vi har mange forskjellige forelesere, og det er veldig interessant å høre hva de mener om ulike utviklingsspørsmål. Etter forelesningen hadde halvparten av klassen et seminar hvor vi diskuterte hva vi har lært i løpet av uka. Resten av klassen brukte tiden på å lese pensum på et av flere bibliotek her på campus.

Etter seminaret ble hele klassen hentet av skolebussen og kjørt til Brenu Beach, en nydelig strand som vi besøker to ganger i uka. Turen tar omtrent en time hver vei. På Brenu Beach får vi servert deilig varm lunsj klokken 13:00. I dag spiste vi kylling med potetbåter og salat. Det er internett på stranda, og man kan velge å sitte ute i det fine været og jobbe med skolearbeid der. Det er imidlertid mange som velger å utnytte tiden på en annen måte, ved å bade og/eller sole seg 😊 Klokken 15:30 går bussen tilbake til hostellet. De dagene vi ikke drar til Brenu Beach får vi servert varm lunsj på campus eller på hostellet. Lunsjen er klokken 13:00 hver dag, og deretter er skoledagen over.

Etter skolen kan vi gjøre hva vi selv vil. Ettermiddagene går ofte til lesing, trening, å slappe av, eller å ringe hjem til Norge 😉 Det er mulig å bestille middag til hostellet for i underkant av 30kroner, men det er også mulig å kjøpe ingredienser og lage mat selv på kjøkkenet. I tillegg er det noen lokale restauranter i området som man kan besøke. Vi får også jevnlig tilbud om å være med på ulike kurs, som matlagingskurs, danse- og trommekurs, og språkkurs hvor vi kan lære det lokale språket Fante.