Freds- og konfiktstudier sett gjennom indiske øyne

Pranjal Tiwari er en av de lokale studentene som studerer Freds- og konfliktstudier dette semesteret. Allerede halvveis i semesteret bestemte han seg for å fortsette med en master i fredsstudier. Merk at artikkelen er fra før studiet ble flyttet fra India til Nepal.

Freds- og konfiktstudier sett gjennom indiske øyne

Pranjal hadde fullført sin bachelor i globale og politiske studier ved Sri Aurobindo International Center of Education (SAICE) før han begynte på semesteret med freds- og konfliktstudier med Kulturstudier. Som lokal student har han også den mangfoldige opplevelsen av å dele og gjenoppdage sin egen hjemby, historie og kultur sammen med internasjonale forelesere og studenter.

- Jeg ønsket å utvide min horisont og Kulturstudier fremstod som en fantastisk mulighet til å gjøre nettopp det. For å være helt ærlig har jeg vært usikker på hva jeg ønsker å ta master i, det var et dilemma for meg inntil et par uker inn i semesteret da jeg innså at det var fredsstudier jeg ønsket å fordype meg i. Det vil gi meg muligheten til å kombinere praktisk arbeid, innenfor aktuelle konflikter, og gi meg en læringsopplevelse innenfor fredsbygging og konflikthåndtering. Det jeg setter mest pris på ved dette studiet er åpenheten og viljen lærere og studenter har til å diskutere, og engasjementet som lærerne sprer til studentene, sier han.

Studieturer, gruppearbeid og diskusjoner er viktige bestanddeler i det akademiske semesteret, og de internasjonale professorene og fredsforskerne utvikler et nært forhold til sine studenter. Opplevelsen av å studere sammen med studenter fra andre verdensdeler kan i seg selv også være en øyeåpner.

Mitt førsteinntrykk av de skandinaviske studentene har vært positivt. Jeg hadde liten kjennskap til vestlige land, som skryter av det beste utdanningssystemet og velutviklede samfunn. Jeg hadde forventet at de skulle være kresne og arrogante siden forholdene i India ville være så annerledes. Men de fleste, om ikke alle, er fordomsfrie og positive til å tilpasse seg, egenskaper som er avgjørende hvis menneskeheten skal videreutvikle seg. Fleksibilitet og endringsvilje vil være nøkkelkvalifikasjoner hvis vi virkelig vil skape et mellommenneskelig fellesskap, sier Pranjal.

Hvert semester reiser nye grupper med skandinaviske studenter i regi av Kulturstudier. Det er et opphold som ikke bare kan påvirke studentene, men også lokalsamfunnet som de møter.

Byen blir beriket av turistene; det foregår en utveksling som gagner vertskapet så vel som de besøkende. Studentene er ivrige oppdagere av så vel god mat som kulturelle aktiviteter, og det gir meg muligheten til å bidra med min kulturkjennskap og ta del i deres nye opplevelser. Lengden på oppholdet gir de også nok tid til å ta inn byen og oppdage de små tingene som de som er her for kortere perioder ikke får med seg.  Noen ganger er det de små tingene som gjør varig inntrykk.

India er et mangfoldig land, og hvor det er mangfold vil det også oppstå gnisninger, noe av det er ønsket konkurranse, mens andre konflikter kan være uønskede. Freds- og konfliktstudier er en god mulighet ikke bare for teoretiske studier, men for faktiske eksempler og konkrete case studies som analyseres gjennom relevante teorier. India er på et stadium hvor det er stort potensiale for vekst, ikke bare økonomisk, men også i forhold til å bli et mer harmonisk samfunn. Denne komplekse, men viktige utfordringen med å forme oss til et land som forblir indisk i ånden, men også absorberer den positive påvirkningen fra resten av verden, gjør India fascinerende å følge for de som ønsker å se henne utvikle seg og bidra til å bygge en bedre verden, sier Pranjal.

Han legger til at landets fredelige kultur også kan tilby studentene verdifull lærdom.  

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev