Studiefakta

  • Studiepoeng: Tilsvarer 30 studiepoeng (sammen med tilvalgsfag)
  • Varighet: Ett semester
  • Tidspunkt: Vår
  • Lånekassestøtte: 106 000 kr
  • Studiegebyr: 69 000 kr (59 000 uten overnatting)
  • Inkludert: Studiet, bosted, frokost og lunsj undervisningdager
  • Undervisningsspråk: Engelsk (Spansk på nivå 2)

Latinamerikastudier

Dette kurset gir en innføring i Latin-Amerikas samfunns- og kulturutvikling i et historisk perspektiv, med vekt på Mellomamerika (sør for Mexico og nord for Panama, uten Karibien). Kurset gir en redegjørelse for viktige historiske prosesser som regionen har gjennomgått og hvordan disse prosessene har vært med på å forme dagens politiske, økonomiske og sosiale institusjoner. Pensumlitteraturen tar opp spesielle kulturtrekk i Latin-Amerika, samtidig som det gir en innføring i generell kulturforståelse. Undervisningen gis i form av forelesninger og seminarer.

Du velger mellom undervisning på engelsk eller undervisning på spansk. Undervisning og eksamen i Latinamerikastudier 2 foregår på spansk og gir dermed også spansk-kompetanse.

Lån og stipend fra Lånekassa utgjør ca 106.000 kroner for en typisk student. Dette dekker alle dine kostnader inkludert reise og lommepenger. Les mer om finansiering

Tilvalgsfag

Spanskundervisningen utgjør to tredeler av semesteret. For den siste tredje velger du blandt følgende engelskspråklige fag enten Latinamerikastudier eller Flerkulturell pedagogikk.

Les om studiepoeng

Kombinasjoner

Spanskundervisningen utgjør to tredeler av semesteret. Du velger en av følgende to kombinasjoner per semester i Nicaragua:

Hver utgjør et fulltidssemester med universitetsstudier, tilsvarende 30 studiepoeng.

 

Les om nicaraguanske studiepoeng

Les om hvordan studier i utlandet kan brukes i Europeiske Bachelorgrader

Norske studenter bør også lese dette dokumentet: Informasjon om Nicaraguanske studiepoeng

Videre studier

Studiet gir 30 studiepoeng som kan inngå i en bachelorgrad ved universitet eller høgskole. I Nicaragua, Norge eller verden forøvrig. Snakk gjerne med oss og din studieveileder om integrering i din bachelorgrad. Flere norske universiteter tilbyr bachelorgrad og mastergrad i spansk, og i latinamerikastudier.

Hva er bachelor

Studentene

Studentene er i hovedsak fra Skandinavia og Nicaragua, og har ulik bakgrunn, både akademisk, yrkesmessig og personlig. Anslagsvis en tredjedel av studentene kommer direkte fra videregående, en tredjedel er i begynnelsen av bachelorgraden, og den siste tredjedelen er erfarne studenter eller i arbeid.

Slik forløper semesteret

  1. Selvstudieperioden: Før undervisningen begynner har du en selvstudieperiode da du skal gjøre deg kjent med pensum og skrive en kort oppgave.
  2. Undervisningsperioden i León varer 4 måneder, med forelesninger, seminarer, ekskursjoner og eksamener.

Universitetspartner

Universidad Nacional Autonoma de Nicaragua, León, (UNAN-León) er ansvarlig for studiene. Universitetet er Nicaraguas eldste, etablert i 1812. Det er landets nest største offentlige universitet.

Søknadsprosess

Fyll ut søknadsskjemaet. Dersom det er ledige plasser på studiet det semesteret du har valgt, sender vi deg tilbud om studieplass. Du bekrefter studieplassen ved å betale et depostium på 2000 kr. Deretter vil du motta løpende informasjon frem til studiestart slik at du kan forberede reisen og studiet. Du vil blant annet få oppdateringer om visum, bøker, pakking og Lånekassen.

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

Instagram kan du se studenters bilder fra studiestedene.

Les studentenes blogger fra studiestedene.

Besøk oss på Facebook for nyhetsoppdateringer.