Studiefakta

 • Varighet: Fire månder i Argentina
 • Tidspunkt: Vår/høst
 • Studiepoeng: Tilsvarar 30 studiepoeng (sammen med tilvalg)
 • Eksamen: I Argentina/innlevering
 • Lånekassestøtte: 100 000 kr
 • Studiegebyr: 73 000 kr (63 000 uten overnatting)
 • Inkludert: Studiet, bosted
 • Undervisningsspråk: Spansk og/eller Engelsk
 • Forkunnskapskrav: Generell studiekompetanse

Finansiering

Lånekassestøtten utgjør ca. 100.000 kroner per semester for en typisk student på dette studiet. Det vil si at du ikke trenger egne midler for å studere i Argentina.

Les mer om finansiering

Vi hjelper deg å velge spansk-nivå:

 • Nybegynner - Spansk 0
 • Viderekommende - Spansk 1
 • Avansert - Spansk 2

Les om valg av nivå

Tilvalgsfag

Spanskundervisningen utgjør tre fjerdedeler av semesteret. For den siste fjerdedelen velger du ett av følgende engelskspråklige valgfag:

Spansk utgjør sammen med ett valgfag et fullt semester, og tilsvarer minst 30 studiepoeng.

Norske studenter bør lese dette om argentinske studiepoeng

Videre studier

Kombinert med tilvalgsfag tilsvarer spanskstudiet 30 studiepoeng som kan inngå i en treårig bachelorgrad ved universitet eller høgskole. Snakk gjerne med oss og din studieveileder om integrering i din bachelorgrad. Flere norske universiteter tilbyr bachelorgrad og mastergrad i spansk.

Hva er bachelor

Årsstudium

Ønsker du et helt studieår med spansk kan du fortsette på neste nivå i Argentina - eller du kan bruke tiden mellom semesterene til å praktisere spansk mens du backpacker deg gjennom Latin-Amerika til Costa Rica, før du fortsetter spanskstudiene der.

Spanskundervisningen

Når du studerer spansk i et spansktalende land blir pensum og bruken av det nye språket en del av dagliglivet. Med initiativ og pågangsmot lærer du å snakke spansk.

Seminarundervisningen skjer i grupper, hvor studentene får praktisere språket både muntlig og skriftlig. Som en del av undervisningen besøker man også lokale organisasjoner. Noe undervisning foregår i fellesforelesninger.

Den viktigste delen av studiet er kanskje likevel tiden du bruker på å kaste deg inn i det argentinska samfunnet og de daglige spanske samtalene med menneskene rundt deg.

Spanskstudiene er akademiske og gir argentinske studiepoeng. 

For å få en bedre forståelse for nivået på de ulike kursene og hvilket som er riktig for deg, kan du ta vår diagnostiske test.

Studentene

De aller fleste studentene melder seg på alene, og kommer til Argentina svært åpene for nye vennskap. Det er typisk mellom 40 og 80 studenter totalt som deltar på studiene. Disse er i hovedsak fra Norge, skandinavia og vertslandet.

Kulturstudier tilbyr stipendier til studenter fra vertslandet i CSR faget. Hensikten med disse stipendiene er å gjøre det mulig for lokale studenter, uten finansiering, å delta på våre studier. Stipendiatene bidrar til lokal forankring av hele studieopplevelsen.

Studentene har ulik bakgrunn, både akademisk, yrkesmessig og personlig, hvilket birdrar til å gjøre diskusjonene mer interessante. Anslagsvis halvparten av studentene kommer direkte fra videregående, en tredjedel er i begynnelsen av bachelorgraden, og resten er erfarne studenter eller yrkesaktive.

De fantastiske omgivelsene, og opplevelsene man deler med sine medstudenter, gjør at det er vanlig å finne vennskap som varer.

Slik forløper semesteret

Undervisningsperioden i Buenos Aires varer i fire måneder, med forelesninger, seminarer, ekskursjoner, oppgaveskrivning (filosofi, CSR, historie og litteratur) og eksamener.

— Buenos Aires er som en havfrue

I den argentinske hovedstaden underviser ikke spansklærer José Luis bare i grammatikk. Han lærer skandinaviske studenter å tenke på spansk, og overrasker stadig med voldelig latin-amerikansk litteratur.

Les mer

Argentinsk bachelorgrad

Spanskstudiene åpner døren til å ta en hel bachelorgrad i Argentina. Vår samarbeidspartner UNSAM tilbyr bachelorgrad i de fleste disipliner. Inkludert arkitektur, business, antropologi, dans osv. Mulighetene er enorme.

Relevans

Spansk er det nest største morsmålsspråket i verden, det nest største fremmedspråket, og det tredje mest brukte språket på internett. Man angrer ikke på at man lærte seg et språk som snakkes av 500 millioner medmennesker.

Fra nybegynner til spansklærer

Da Hanne Tjersland reiste ut med Kulturstudier snakket hun ikke et ord spansk. Fascinert av språket endte hun opp med undervisningskompetanse i spansk og har nå undervist på både ungdoms- og den videregående skole.

Les mer

Universitetspartner

Studiene i Argentina tilbys i samarbeider med Universidad Nacional de San Martin. Du får således argentinske studiepoeng fra et av Argentinas beste offentlige universiteter. Universidad Nacional de San Martin er internasjonalt godkjent - også av Lånekassen.

 

Søknadsprosessen

Fyll ut søknadsskjemaet. Dersom det er ledige plasser på studiet det semesteret du har valgt, sender vi deg tilbud om studieplass. Du bekrefter studieplassen ved å betale et depostium på 2000 kr. Deretter vil du motta løpende informasjon frem til studiestart slik at du kan forberede reisen og studiet. Du vil blant annet få oppdateringer om visum, bøker, pakking og Lånekassen.

Hvorfor studere spansk i Argentina?

 • Du kan få studiepoeng som etter søknad kan inngå i din bachelorgrad
 • Lånekassefinansiering
 • Relevant erfaring til internasjonalt arbeidsliv
 • Enkel søknadsprosess og god tilrettelegging
 • Lærer deg å mestre engelsk som arbeidsspråk
 • Ettertraktet kompetanse på Latin-Amerika
 • Du kan praktisere spansken så mye du vil
 • Du får oppleve å leve i et Latinamerikansk land
 • Du får venner med svært annerledes bakgrunn enn din egen
 • Du erkjenner at Norge er et lokalsamfunn med særegen kultur
 • Pensum kommer nærmere dine egne erfaringer
 • Du opplever at du kan mestre ny kunnskap og nye miljøer

Mer om Argentina som studiested

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

Instagram kan du se studenters bilder fra studiestedene.

Les studentenes blogger fra studiestedene.

Besøk oss på Facebook for nyhetsoppdateringer.