Nicaragua

Nicaragua

På grunn av politisk uro har vi avlyst 2019 i Nicaragua. Vi tar sikte på å gjennomføre 2020 som normalt. Vi arbeider samtidig med å etablere studietilbud i nabolandet Costa Rica høsten 2019.

Les mer om situasjonen i Nicaragua

Nicaragua

Landet er preget av sin dramatiske historie, som har ført indianere, europeiske innvandrere og afrikanske slaver sammen til én nasjon. Landet er i dag et etablert, fredelig demokrati, og forholdene ligger til rette for å oppleve fantastisk natur og spennende kultur fjernt fra masseturismen. Til tross for at Nicaragua ikke er særlig større enn Island i utstrekning, er det geografiske og kulturelle mangfoldet stort. På Atlanterhavskysten finner man mange av de kulturtrekkene som kjennetegner Karibien. De vakre karibiske øyene Corn Islands er populære avbrekk fra de livlige byene på vestkysten. I fjellene mellom de to kystlinjene dyrkes den gode kaffen som Nicaragua også er kjent for. I det fruktbare lavlandet mot Stillehavskysten, hvor León ligger, bor den spansktalende majoriteten av Nicaraguas befolkning. I løpet av studieoppholdet vil du få anledning til å reise på turer rundt i landet og rundt León. Hva med snorkling i det karibiske hav, aking i vulkanaske eller kajakkpadling i mangroveskogen? 

León

León er omgitt av ruvende vulkaner og Stillehavets rullende bølger. Med sine 500 år er byen en av de aller første spanjolene grunnla i Amerika. De lange historiske linjene er lette å lese i dagens bybilde, ikke minst i den gammelspanske byggestilen, de store plazaene, de vakre kirkene og den store katedralen, som er på Unesco sin liste over verdens-arv. León har også et av Amerikas eldste universiteter. Takket være de mange studentene utvikler byen seg stadig og har et rikt kulturtilbud. Hovedstaden Managua ligger kun halvannen times kjøretur unna.

Studiesenteret

Undervisningen fordeles mellom universitetets campus i byen og andre egnende steder i Leon by. På stranda utenfor Leon har vi studiefasiliteter i en villa hvor forholdene ligger til rette for studier, bading, surfing, strandvolleyball og annen tropisk adspredelse.

Bosted og mat

I León bor vi i tradisjonelle, gammelspanske hus med hage og store åpne stuer. Vi bor hovedsakelig på tremannsrom med tilgang til kjøkken. Bostedene ligger sentralt i byen med alt du skulle behøve i gangavstand. Du kan også velge å ordne bolig selv og få et fradrag i studiegebyret.

På kvelden kan du for eksempel gå til en av byens plazaer og dingle med bena sammen med lokale studenter, sitte på kafé eller bedrive et rikt utvalg av land- eller vannsportaktiviteter. I helgene er det mye liv på byens barer og dansesteder. Kanskje du kan lære salsa eller merengue?

Reise i Nicaragua

Mange studenter velger også å reise rundt i Mellomamerika før og etter studiet. Da er mulighetene mange. I løpet av semesteret i León vil studiene og livet der være i fokus, men du har muligheter til kortere helgeturer omkring i landsdelen. Vi har samlet reisetips fra flere av våre studenter som kanskje kan inspirere deg til  eventyr.

Les reisetips for Nicaragua

Instagram

   #KulturstudierNicaragua

Studentblogg

I studentbloggen finner du masse gode bilder og fortellinger fra studenttilværelsen i Nicaragua:

   

Hvorfor valgte de Nicaragua?

Bli kjent med Nicaragua

Ved å bo i León har du god mulighet til selv å gjøre deg kjent med lokalbefolkningen, og de av dine medstudenter som kommer fra byen. I tillegg tilbyr Kulturstudier mange aktiviteter som gir deg anledning til å lære om Nicaragua; Introduksjonsuke med velkomstfest, guidet tur til historiske og kulturelt sentrale steder i León og omegn, og forelesninger om samfunnsliv, historie og politikk. Det vil bli arrangert ulike ekskursjoner og lagt opp til sosiale møteplasser. Kulturstudier har et bredt nettverk i León og det vil være mulig å engasjere seg i ulike typer sosialt arbeid. Blant aktivitetene som er våre studenter vanligvis deltar på er salsa- og surfetimer, film- og quizkvelder, konserter, fotball og annen trening. I León ligger alt til rette for en aktiv livsstil med både strand og mangroveskog, vulkaner, små fjell og innsjøer.

Kultur og historie

”For å forstå de levende i Nicaragua viste det seg nødvendig å begynne med de døde”, skriver Salman Rushdie etter sitt besøk i Nicaragua. Bare i løpet av de siste 30 årene har landet gjennomlevd diktatur, revolusjon, motrevolusjon, jordskjelv, orkaner og vulkanutbrudd.

Les mer om kultur i Nicaragua

Frivillighetsarbeid

Dersom du ønsker å gjøre frivillig arbeid for lokale organisasjoner før, under eller etter semesteret i Nicaragua kan vi hjelpe deg med kontaktinformasjon.

Les om aktuelle organisasjoner

Klima

Klimaet i Nicaragua er tropisk. I løpet av vårsemesteret stiger temperaturen gradvis fra svært behagelig til svært varmt, med lite nedbør. Høstsemesteret tilbyr en behagelig varme, men et fuktigere klima og tidvis regn. Noen ganger kommer monsunen i løpet av høstsemesteret, og da regner det intenst i dagesvis. I lenken nedenfor kan du se gjennomsnittstemperaturer og nedbør for hele året.

Se klimadata på BBC Weather

Inspirert av den latin-amerikanske kulturen

— I León fikk jeg raskt et nettverk av både medstudenter og lokale. Noen har jeg fortsatt god kontakt med, noe som er særlig hendig for praktisering av spansk. León er nydelig på alle måter. Man kommer tett på en konsentrert, varmblodig latin-amerikansk kultur, som gav meg et annet perspektiv på norsk kultur og våre væremåter. Vi kan tjene mye på å ta til oss trekk fra den latinamerikanske kulturen, sier tidligere student Oskar Nybråten. Ta gjerne kontakt på oskarny@hotmail.com.

Les mer

Flyreisen

Flyreisen ordner du selv. Vi anbefaler at du kjøper fleksible billetter slik at du kan endre planer. Hvis du ønsker hjelp, tilbyr vårt reisebyrå GoXplore flyreiser til alle våre studiesteder. De kan booke deg inn på en fellesavgang sammen med andre medstudenter, eller sette opp en individuell reiserute.

Les mer om flyreisen

Studentforsikring

For å sikre at alle våre studenter er riktig forsikret gjennom hele studieoppholdet har Kulturstudier inngått avtale om kollektiv forsikring med Gouda reiseforsikring. Denne forsikringen er obligatorisk for norske studenter. Kulturstudier sender automatisk forsikringsbevis med faktura til alle studenter i god tid før studiestart.

Les mer om forsikringen

Fakta om Nicaragua

 • Offisielt navn:

  República de Nicaragua

 • Største by:

  hovedstaden Managua (1 mill. innbyggere)

 • Areal:

  130,370 km²

 • Folketall:

  5.8 milloner (2013) 69% mestizos, 17% spanske og andre europeiske, 9% fargede, 5% indianske

 • Religion:

  I hovedsak kristendom, hvorav 58,5% er katolikker og 23,2% er protestanter

 • Lesekyndighet:

  67%

 • Gjennomsnittlig levealder:

  72 år

 • Befolkning under fattigdomsgrensen:

  42 % (2009)

 • Språk:

  spansk, creol-engelsk, misquito, sumo og rama

 • Nasjonal-produkt i USD:

  USD 26 milliarder, USD 4400 per innbygger (2012)

 • Nasjonal valuta:

  córdoba = 100 centavos. 100 cordoba er verdt 25,- NOK (juni 2013). Amerikanske dollar kan brukes overalt i landet.

 • Tidsforskjell til Norge:

  7 timer

 • Kilde:

  CIA factbook

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

Instagram kan du se studenters bilder fra studiestedene.

Les studentenes blogger fra studiestedene.

Besøk oss på Facebook for nyhetsoppdateringer.