Alle studentene bor i såkalte «home stay», eller bolighus som er leid ut til kulturstudier av lokalbefolkningen. Husene ligger relativt nær hverandre, og 3-8 studenter deler hvert hus. I helga hadde vi temafest, der alle som hadde mulighet gikk fra hus til hus og hygget seg omtrent en halv time på hvert sted. Vertskapet i hvert hus hadde laget ulike tema, og det ble servert drikke og pizza – topp stemning!

fullsizerender

Vilde Toft er 19 år og kommer fra Stord.

Hun utvekslet til England 2. året på videregående, og rakk på den tiden å gjøre seg mange refleksjoner rundt det å være på reise. Vilde var innstilt på å studere etter videregående, og development ble naturlig fordi hun har interesse for menneskerettigheter og samfunn, politikk, historie og psykologi for å nevne noe. Hun har alltid vært kreativ med for eksempel foto, i tillegg til at lesing og skriving er viktige hobbyer. Om å reise til Vietnam for å studere sier Vilde:

Jeg tror det er viktig å møte voksenlivet med et bredt perspektiv. Her utvider vi horisonten på så mange plan. Det er enorme kontraster. Man blir ekstra glad i det man har hjemme, samtidig som man får følelsen av at Norsk kultur er noe kald og overfladisk.

 

Å studere med kulturstudier er intenst: 10 uker med undervisning på engelsk, masse lesing, gruppearbeid og diskusjoner. Man tar for seg store, komplekse utfordringer verden står ovenfor. Denne uka har undertegnede gitt seg i kast med temaet i Hamar Arbeiderblad. Les den på HAs nettavis.

eed5e766-f3e9-abc9-984a-2ec6e92db590

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *