På torsdag hadde vi India day. Det var sykt gøy. Tror alle studentene storkoste seg.

Det vi har brukt mest tid på siden vi kom hit er å studere. Kulturstudier er kjempe gøy og sosialt, men det har vært hardt kjør på skolen. Vi har forelesning hver dag, mandag til fredag. Noen ganger har vi til og med dobbelt forelesning, noe som jeg personlig blir for mye. Jeg klarer aldri å konsentrere meg lengre enn en forelesning. Så om man kommer hit må man være forberedt på at det ikke er ferie, men skole. Vi tar et halvtårsstudie på tre måneder, noe som er mye jobb men det er samtidig sykt verdt det. Eneste ønsket mitt til fremtidige studenter er at semesteret blir lengre, tre måneder er ikke så lenge. Men jo, tilbake til India day.

Jeg hadde selvfølgelig forsovet meg litt så jeg våket med at det sto en indisk dame utenfor soverommet mitt som sa jeg har fem min til å bli klar til å ta på sari. Sari er kanskje et utrolig vakkert plagg, men det er ikke akkurat egnet for å gå rundt med en hel dag. Den er veldig tettsittende, varm og upraktisk. Vakker ja, laget til hverdagslig bruk, nei. Etterpå dro vi til et tempel i nærheten av der vi bor. Ut av det blå kommer det en hel haug med menn med kameraer. Uansett hvor vi gikk tok de bilder av oss. Nå vet jeg hvordan det er å være kjendis, det er virkelig ikke noe som frister. Vi fikk streng beskjed om å ikke ta bilder inne i tempelet, den regelen ble brutt for å si det slik, ikke av oss men av papparazzi gjengen. Vi så senere på dagen at vi endte faktisk opp på forsiden på tre forskjellige aviser. Selvfølgelig var jeg med på alle bildene, følte meg litt som en linselus i det jeg så bildene.

Vi dro også til et ashram, det var litt kjedelig. Jeg er ikke en så veldig spirituell person så for meg var det litt for lenge å henge der i 30 min, så jeg dro heller å så på en kommunistisk demonstrasjon. Deretter dro vi på tradisjonell indisk lunsj, hvor vi skulle sitte på tynne matter på gulvet og spise fra ferske bananblader. Jeg har to ting å si om det, sari pluss spise med hendene er ikke en god blanding. Sarien fikk meg til å føle meg som en prinsesse og de indiske damene var mine gode feer, fikk litt askepott assosiasjoner for å si det sånn. Men det å spise ris med saus på toppen med fingrene var mye vanskeligere enn man skulle ha trodd. Det er en hel teknikk rundt det hvor man skal dytte tommelen inn i munnen, det gikk ikke så bra for å si det sånn. Jeg sølte så mye på meg selv at hun ene damen i døra sto å lo av meg. Det måtte ha vært litt av et syn.

På slutten av kvelden fikk vi en danser til å komme på besøk til bygningen vår hvor hun viste oss en klassisk typisk dans. Det var veldig spennende og vakkert å se på, hun var utrolig flink. Når kvelden var over tok jentene lettet av seg sariene, de er kanskje fine som jeg sa tidligere men jeg har aldri noen gang i hele mitt liv hatt gnagsår under armhulene før. Det var frihet å få den av meg, så nå frister det ikke så mye å ta den på seg igjen for å være ærlig.

dsc_0154

dsc_0209

dsc_0221

dsc_0234

dsc_0236

dsc_0241

dsc_0271

dsc_0277

dsc_0279

dsc_0303

dsc_0318

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *