Denne ukas gjestekommentar vurderes som mer interessant for eventuelle nye studenter enn selve bloggen. Derfor setter jeg det først, og så kommer en kort beskrivelse av langhelg i Ho Chi Minh under.

Forsker og programansvarlig for Kulturstudiers utviklingsstudie i Vietnam, Arve Hansen, tok turen til Hoi An for å holde to uker med forelesninger for oss. Arve forteller:

Som Vietnam-forskar er det noko heilt spesielt å kome til Vietnam og undervise. Det at studentane bur og lever i eit land i rivande utvikling gjer det mogleg å puste liv i utviklingsteori på ein heilt annan måte enn ein kan i til dømes rike Norge.

 Kulturstudier er for alle som er nysgjerrige og interesserte i å lære andre kulturar å kjenne frå innsida. For dei som har eit ope sinn og eit ønske om å lære. For meg er Kulturstudier både kulturutveksling i praksis og eit semester der læringa foregår konstant, både i og utanfor klasserommet.

 Ein vil lære mykje uansett, men for å få fullt utbytte krever det studentar som også sjølv gjer ein innsats på eiga hand for å bli kjent med kulturen ein besøker og for ei stund kan bli ein del av.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *