Studieuke 8 er godt i gang, og det er også planlegging til helgas Vietnamesiske Halloween-feiring. Mange av studentene benytter seg av muligheten til å få laget kostymer hos lokale skreddere. Det er mange av dem i og rundt gamlebyen, og det er rimelige priser, så bagasjen hjem er fylt av skreddersydde skjorter, dresser og kjoler – og andre unike minner fra Vietnam.

Skolehverdagen går mot slutten, for de siste to ukene skal brukes til å skrive gruppeoppgave, og forberede seg til skriftlig eksamen. Gruppene er godt i gang med feltarbeid, noe som er en ny øvelse for mange av studentene som kommer rett fra videregående skole.

hoi-an-kl-0530
Hoi An 05:30

Ukas kulturstudent: Markus Heggås Jensen.

Markus er 19 år og kommer fra Tromsø.

Han hadde lyst til å gjøre noe etter videregående som ikke var «helt A4». En kompis viste han kulturstudier, og i april bestemte Markus seg for å dra. Markus’ filosofi var at utdanning får en brukt for uansett, og at vietnamesiske jenter er utrolig søte.

Han ante ikke hva han kom til, og fikk kultursjokk i sitt møte med Ho Chi Minh der flyet landet en drøy uke før skolen begynte: Intense innkastere, delekultur ved matbordet, barnearbeid, selgere og utmattende varme. 9 uker senere trives han kjempegodt, og favorittaktiviteten er bylivet: Spille biljard med kompiser over et par pils.

Høydepunktet på turen har så langt vært helgetur til Hue med kameratgjengen på 5 gutter. De bodde på hostel, gikk tur i jungelen, testet ut nattelivet og kjørte moped hele vegen tilbake til Hoi An: «Vi dro fra Tromsø som gutter, og kommer tilbake som menn»…

markus-heggaas-jensen
Markus Heggås Jensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *