Studiehverdagen vår her i Hoi an byr på flere morsomme sosiale aktiviteter som både lærer oss mer om Vietnam og om hverandre. Jeg tenkte derfor å fortelle litt om lørdagen vi hadde den såkalte «Vietnam day». Det skulle vise seg å bli en dag med mye fart, spenning og gode smaksopplevelser.

Dagen startet med en sykkeltur til stedet vi skulle spise frokost. Her skulle vi få klassisk vietnamesisk frokost som bestod av egg, nudler og kylling i en slags suppe (noen mente det minte litt om lapskaus). Vi fikk også deilige friterte vårruller, noe man for øvrig spiser mye av her. Som alle andre måltider her i Vietnam var det vellykket og kjempe godt. Etter frokosten dro vi på en kafe for å drikke vietnamesisk kaffe. Kafékulturen er stor her i Vietnam og Hoi An, og kaffen er noe for seg selv. Jeg er helt avhengig av kaffe, og da jeg reiste fra Norge var jeg redd kaffen ikke skulle være like god her som hjemme. Der tok jeg feil, for den vietnamesiske kaffen er fantastisk! Det var veldig hyggelig å sitte på langbord på de små krakkene, og det er slik man ofte sitter i Vietnam, enten det er på kafé eller restaurant.

Etter en avslappet morgen var det på tide med en rebus som skulle vise seg å være mer omfattende enn vi trodde. Vi ble delt inn i grupper, fikk et ark av seminarlederne og kastet oss på syklene. Nå skulle vi svare på en rekke spørsmål om Hoi An, og svarene fantes på ulike adresser rundt om i byen. Spørsmålene var detaljrike, og vi skulle for eksempel telle antall søyler inni en bygning og beskrive hvordan taket så ut på et spesifikt postkontor i byen. Vi skulle også kjøpe frukt på markedet, prute oss til den riktige prisen og rapportere tilbake hva vi fikk det for. Det er også verdt å nevne at det denne lørdagen var strålende sol og over 30 grader, noe som bidro til at det ble en meget svett gjeng som løp rundt i gamlebyen i Hoi An på jakt etter svar.

De fleste gruppene hadde høyt konkurranseinstinkt, da vi alle visste at det vanket premier til vinnerne. Dette førte til at vi syklet som gærninger tilbake for å rekke tidsfristen å vinne rebusen. Tilbake på Balance cafe, ble svarene våre rettet mens vi nøt en deilig Bahn mi (vietnamesisk baguette). Etter hvert ble det klart hvem som hadde vunnet, og premiene var imponerende. Førstepremien fikk middag på et cruise på den vakre elven i Hoi An, andrepremien fikk lanternelagingskurs og tredjepremien fikk matlagingskurs. Sistnevnte ble min premie, og vi var storfornøyde alle sammen. Etter rebusen var det mange som tok seg en velfortjent tur til stranden eller bassenget da det var høyst nødvendig med litt avkjøling.