Deler sin latinamerikanske lidenskap

Spansklærer

Hofstad kom til León som sensor allerede i 2005 og har siden slått seg ned rett utenfor byen. Det spanske språket har hun alltid vært opptatt av.
- Jeg har snakket spansk siden jeg studerte på Universitetet i Oslo i 1978. Da var mitt fokus på Spania, men jeg har beveget meg over Atlanteren, og nå kan jeg ikke tenke meg noe bedre enn Latin-Amerika. Med master i spansk som fremmedspråk, og med fokus på undervisningsmetode, er jeg i mitt rette element. Det er dette jeg har drevet med hele mitt yrkesaktive liv, og det er dette jeg brenner for. Det å lære fremmedspråk for å forstå andre kulturer enn vår egen, er den beste måten å bekjempe fremmedfrykt på, sier Hofstad.

Gjennom sine mange år i Nicaragua har hun god innsikt i den språklige utviklingen til Kulturstudierstudentene. Siden flertallet av innbyggerne i León og området rundt kun snakker spansk, har de gode muligheter til å utvikle sine språkferdigheter samtidig som de blir kjent med sitt lokalmiljø.
- I hovedsak vil jeg si at studentenes språklige utvikling er fantastisk. Vi har flinke spansklærere som gjør en flott jobb og tre måneder neddykket i det spanske språkhavet har sin påvirkning. Nicaraguanerne er hyggelige mennesker og interessert i å lære fremmede å kjenne. Men det må også sies at det er hard jobbing med mange timers studering som gir resultater på studiet. Den beste kombinasjonen er å praktisere språket, og å holde seg á jour med studiet. De som klarer denne kombinasjonen får stor uttelling av oppholdet sitt i León, sier Hofstad.

León er en trivelig gammel koloniby med tydelig historisk og politisk preg. Den er i liten grad tilrettelagt for turister og gir i følge Hofstad studentene en flott mulighet til å bli kjent med det virkelig nicaraguanske.
- Det å komme til Nicaragua er for mange en sterk opplevelse. Det er en helt annen kultur enn det de er vant til, og det gjør noe med de fleste. Jeg synes de aller fleste klarer overgangen godt, og de kommer fort inn i levemåten. De fleste av de som kommer har en genuin interesse for å bli kjent med en ny kultur, og siden dette er et samfunn som ikke er tilrettelagt for utlendinger, blir man nødt til å forholde seg til hvordan ting blir gjort. Og det er helt annerledes. Men jeg ser helt klart en endring hos mange. De blir trygge, og erfaringene gjør de til åpnere mennesker, sier Hofstad.

Spansk snakkes i dag av over 400 millioner mennesker. Å beherske et så utbredt språk mener Hofstad er en stor personlig fordel.
- Når det gjelder jobbmuligheter er jo spansk et populært språk i skoleverket, og hvis man tar 30 – 60 studiepoeng får man greit jobb i skolen, avslutter hun.

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev