Intervju med historie professor Inchauspe

José Luis Inchauspe

Jeg heter José Luis Inchauspe, jeg mitt studiefelt er litteraturteori og -analyse ved universitetet i Buenos Aires. Videre har jeg også vært involvert i Kulturstudier i mer enn 10 år.

 

Hva mener du er verdien av å velge faget argentinsk kultur og historie for studentene på Kulturstudier?

Alle som er interessert i å lære mer om argentinsk historie og kulturen som omgir dette landet, vil kunne tilfredsstille sin nysgjerrighet. Kurset fokuserer ikke bare på historisk datering, kronologi eller grunnleggende generelle aspekter, men også på hvordan det i løpet av denne prosessen også ble født en kultur som er datter av innvandrere og drømmere, datter av innfødte folk, av glemte afroetterkommere, en reversering av koloniserende skikker og en assimilering av universell kultur, men med en stor klype argentinsk smak.

På denne måten vil hver enkelt deltaker ved kursets slutt ha et bredere syn på den kulturen de opplevde så å si hver dag, men nå med sosiokulturelle begreper som gjør den mer attraktiv.

 

Hva liker du best ved å undervise i dette faget? Har du en favoritt del av kurset?

Det jeg liker best, er å kunne delta i aktiviteter og temaer som kan kategoriseres som "mixed media". Det handler ikke bare om litteratur, men også om musikk, mat, sport, film og alt som henger sammen i et mikrokosmos som til slutt bygger opp noe vi kaller "la argentinidad" (grovt oversatt: "argentiniteten"). Å delta på et kurs som dette er for meg å dele litt av det universet som med sine motsetninger og absurditeter gjør meg til en del av den argentinske kulturen.

 

Har du noen andre kommentarer som kan være relevante for studenter som ønsker å studere i Argentina gjennom Kulturstudier? 

Det beste med å studere i Argentina er å forstå at kultur, historie, litteratur og selvfølgelig språket som de skal studere, ikke vil være et teoretisk element, men at de vil kunne oppleve det de lærer gjennom sitt daglige liv.

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev