Intervju med Seminar Leder Marie Holden

Seminar Leader Vietnam Marie Holden

Hei, jeg heter Marie og er fra Oslo. Siden 2014 har jeg imidlertid tilbrakt mesteparten av tiden min i utlandet, hvor jeg har studert med Kulturstudier over hele verden før jeg tilbrakte flere år i Sverige. Etter at jeg var ferdig med min mastergrad i International Administration and Global Governance ved Göteborgs universitet i 2022, flyttet jeg til Hoi An for å jobbe som seminarleder for kurset Development Studies 1. Ett semester ble til fem semestre, og jeg kan trygt anbefale et opphold i Hoi An til alle. Det er en by det er lett å bli glad i og vanskelig å forlate.  

Min rolle i Hoi An er å støtte studentene faglig, arrangere faglige seminarer, planlegge gjesteforelesninger og ekskursjoner, veilede gruppeoppgaver og bistå professorene. Men jeg skal også hjelpe studentene med andre ting som dukker opp når man flytter til et nytt land for å studere. Sammen med de andre seminarlederne og vår feltleder arrangerer vi også sosiale aktiviteter i løpet av semesteret.

 

På hvilken måte er utviklingsstudier relevant for studenter, slik du ser det?

Slik jeg ser det, er det å studere utviklingsstudier relevant uansett hva du velger å jobbe med eller studere på et senere tidspunkt, ettersom det legger vekt på kritisk tenkning og å fortsette å stille spørsmål ved oppfattede sannheter. Dessuten gir utviklingsstudier deg verktøy til å forstå både lokale og globale strukturer, noe jeg tror er viktig for å forstå spenningene vi ser i dagens globale, men kanskje stadig mer proteksjonistiske verden.

 

Påvirker studiets beliggenhet i Vietnam og Sørøst-Asia undervisningen?

Forelesninger og seminarer er sterkt preget av at kurset er i Vietnam, og vi bruker eksempler fra regionen i forelesninger og seminarer. I tillegg drar vi på ekskursjoner rundt Da Nang/Hoi An og bruker to dager på å besøke en etnisk minoritet. Plasseringen av kurset i Vietnam gir en unik læringsopplevelse, ettersom studentene enkelt kan anvende teoriene på det de observerer rundt seg. Det er i hovedsak det de gjør i den avsluttende gruppeoppgaven.

 

Hva er det beste med å undervise/være tilknyttet dette kurset?

Å bo i et land som har holdt stand gjennom flere tiår med krig, som har opplevd stor økonomisk vekst under kommuniststyret, og hvor du kan spise utrolige nudler til 1 dollar på en plaststol til frokost og like fantastisk Michelin-mat til middag rett rundt hjørnet, gjør at jeg lærer noe hver eneste dag. 

Og når jeg ser åpenbaringen i elevenes øyne når de skjønner noe etter å ha strevd med å forstå noe, blir jeg alltid rørt, og det gjør denne jobben veldig meningsfull.

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev