Intervju med spansk lærer Yilliam Valverde

Yilliam Valverde

Mitt navn er Yilliam Valverde, jeg er spansklærer for universitetsstudenter i Costa Rica og underviser i spansk som fremmedspråk. Jeg jobber med akademisk koordinering av spansk i UISIL, og har koordinert spanskprogrammet til Kulturstudier Costa Rica siden det startet i 2019. I tillegg har jeg ansvaret for å fremme kulturelle og sosiale aktiviteter, med det formål at studentene skal få en bedre forståelse av det spanske språket og komme i kontakt med kulturen vår. På denne måten er målet vårt at opplevelsen av å bo og studere i Costa Rica skal bli ekstraordinært og uforglemmelig.

Hvis jeg var student og dette var min første dag på UISIL-universitetet, hva kunne jeg forvente meg?

UISIL tilbyr utmerkede fasiliteter omgitt av natur, der det er mulig å høre fuglesang og av og til se andre arter.

Costaricanernes varme gjenspeiles i UISILs undervisnings- og administrasjonspersonale.

Den første dagen på UISIL blir studentene kjent med fasilitetene og ønsket velkommen med en velkomst aktivitet som omfatter typiske (tradisjonelle) og populære danser, som cumbia og kreolsk swing. Dagen etter får de oppleve en velkomstfest med latinamerikansk musikk. Den første tiden i programmet er altså full av glede og kulturell underholdning.

 

Etter din erfaring, hvor mye utvikler studentenes spanskkunnskaper seg i løpet av semesteret?

Studenter fra Kulturstudier som kommer til UISIL vil kunne snakke, skrive og lese på spansk etter et semester her, og de som allerede har kunnskaper i språket får muligheten til å forbedre dem. En positiv innstilling og lysten til å lære er viktig.

 

Hva kan fremtidige studenter gjøre for å sikre at de får mest mulig ut av mulighetene som Kulturstudier tilbyr?

Som jeg nevnte, er en positiv innstilling hos hver enkelt elev avgjørende for å nå målet om å lære spansk og Costa Ricas økologi. Programmet har mange fordeler for dem, for eksempel utmerkede fasiliteter, erfarne lærere, menneskelig kvalitet, kulturelle aktiviteter og muligheten til å nyte den vakre naturen i Costa Rica. Ønske om å lære og disiplin er avgjørende for å dra nytte av mulighetene som Kulturstudier tilbyr. Alle spanskkursene er integrert med et kurs i bærekraft og naturvern med mange utflukter til blant annet kaffe- og kakaoplantasjer og urfolksterritorier. Så det er et eventyr for deg som liker å besøke landlige omgivelser og uberørt natur. 

 

Hva er det beste med å undervise/være tilknyttet dette kurset?

Det beste med å undervise er å møte så mange fantastiske studenter. Jeg elsker også å kunne dele språket jeg snakker med dem, men det som gleder meg mest, er å høre elevene snakke spansk etter endt kurs.

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev