Hopp til hovedinnhold
en kvinne i en svart jakke med armene i kors

"Ti uker fylt med latter, læring og dype forbindelser fløy forbi og de skandinaviske studentene begynte å føles som familie for meg"

Bli kjent med Shreya, stipendiat på fred- og konfliktstudier, og les om hennes bakgrunn, erfaring med Kulturstudier og mål for fremtiden.

Denne teksten er oversatt ved hjelp av kunstig intelligens.

Se den originale versjonen av artikkelen her.

Hvert semester mottar et utvalg lokale studenter stipender for å delta i våre studieprogrammer. Shreya var en stipendstudent i Nepal våren 2025:

– Jeg fikk høre om Kulturstudier og stipendmuligheten gjennom en tidligere kollega.

Hun hadde vært Kulturstudier-stipendiat noen år tidligere, og delte sine positive erfaringer med meg. Hennes reise og innsikt interesserte meg, og jeg ble inspirert til å utforske programmet nærmere.

– Muligheten til å studere fred- og konfliktstudier i et så unikt internasjonalt miljø fanget umiddelbart interessen min, og jeg bestemte meg for å søke på stipendet. Jeg visste med en gang at det var det perfekte neste steget for meg.

Våre stipendiater kommer fra varierte bakgrunner. Vi sikter mot å skape et engasjerende, morsomt og utfordrende studiemiljø, og vi velger søkere med sterk interesse og lidenskap for studiefeltet.

– Med en bakgrunn innen sosial aktivisme og mange års arbeid for å styrke kvinner fra marginaliserte og ekskluderte samfunn, hvor mange av dem har vært direkte ofre for vold og systematisk forsømmelse, hadde jeg en dyp forståelse for det presserende behovet for å styrke min kunnskap i fred- og konfliktstudier.

Dette stipendet var ikke bare en akademisk mulighet; det var en fortsettelse av mitt formål her i livet.

– Før jeg begynte på Kulturstudier-programmet, fullførte jeg mastergraden min i Human Resource Management fra Cardiff Metropolitan University, Storbritannia.

Jeg er også en sertifisert CIPD Associate. Profesjonelt jobbet jeg som programleder, profesjonell utviklingscoach og mobiliseringsleder i en organisasjon kalt Life Project for Youth.

Organisasjonen fokuserer på å styrke unge kvinner fra marginaliserte bakgrunner ved å støtte dem i å sikre anstendig og bærekraftig arbeid. Denne rollen var dypt meningsfull og i tråd med min lidenskap for sosial inkludering og kjønnslikestilling.

Ved alle våre programmer legger vi vekt på kombinasjonen av teori og praktisk erfaring, samt eksempler fra den virkelige verden.

Foreleserne våre kommer fra hele verden og hver av dem bidrar med unike synspunkter for å hjelpe deg med å forstå de teoretiske aspektene ved programmet og hvordan disse henger sammen med den virkelige verden:

– Det jeg synes er mest interessant med fred- og konfliktstudier er hvordan det knytter akademisk teori til menneskelige erfaringer.

Hver forelesning åpnet nye måter å forstå røttene til og konsekvensene av konflikt på. Jeg likte spesielt godt forelesningene til professor Priyankar og Dr. Anjoo, der vi utforsket konflikter i Sør-Asia i dybden.

I fremtiden er målet mitt å arbeide i internasjonale organisasjoner som jobber med fredsbygging, gjenoppbygging etter konflikt, og likestilling.
Shreya (31)

– Analysen deres av samfunnsvold i India og Pakistan, samt kompleksitetene ved gjenoppbygging etter krigen i Sri Lanka, hjalp meg å forstå nyansene bak disse problemstillingene, spesielt siden gruppeprosjektet mitt fokuserte på konflikten i Sri Lanka.

Jenn Weidmans forelesninger var også veldig engasjerende. Hun utforsket praktiske verktøy for fredsbygging, konfliktløsning og ikkevold. Disse tilnærmingene med eksempler fra virkeligheten, ga meg en dypere forståelse for rollen til fredspraktikere i dagens verden.

De fleste Kulturstudier-studenter er skandinaviske. Det at lokale studenter også deltar i programmet, er en berikelse både akademisk og sosialt, og gir de skandinaviske studentene en dypere forståelse av den lokale kulturen.

Også for de lokale studentene kan opplevelsen være transformativ.

Stipendiater bemerker ofte hvordan de vokste både akademisk og som person som et resultat av å bli kjent med studenter fra en svært annerledes kulturell bakgrunn, ettersom de får en mulighet se sin egen kultur i et nytt lys:

– Jeg elsket virkelig å tilbringe ti uker med mine skandinaviske venner, det var et av høydepunktene med hele programmet.

– Det som utmerket seg mest av alt for meg, var hvor inkluderende, åpne og genuint vennlige de var. Den kulturelle utvekslingen føltes veldig naturlig og meningsfull.

Jeg ble positivt overrasket over å lære hvor mye de beundret Nepal og det nepalske folk. Det var hjertevarmende å innse at jeg kunne være en bro for dem til å forstå og sette pris på den nepalske kulturen på et dypere nivå.

– En annen ting som virkelig overrasket meg var hvor lett de skandinaviske studentene integrerte seg i den lokale kulturen. Fra å delta i nepalske tradisjoner til å prøve lokal mat – deres vilje til å engasjere seg var inspirerende.

Ti uker fylt med latter, læring og dype forbindelser fløy forbi – og de skandinaviske studentene begynte å føles som familie for meg.

Det ble en veldig følelsesladd avskjed, og jeg er utrolig takknemlig til Kulturstudier og hele teamet deres for å gjøre denne uforglemmelige opplevelsen mulig.

Shreya har klare mål for fremtiden:

– Å bli valgt blant mange sterke søkere har vært både en ære og en kraftig bekreftelse på arbeidet jeg har forpliktet meg til.

Det har styrket min tro på at dedikasjon, når den er forankret i en ekte lidenskap for sosial endring, blir anerkjent.

Dette programmet har ikke bare forsterket min akademiske grunnmur, men har også gitt meg nye verktøy for å kritisk engasjere meg med problemstillinger knyttet til vold, rettferdighet og forsoning.

– Målet mitt for fremtiden er å arbeide med internasjonale organisasjoner som er aktivt engasjert i fredsbygging, gjenoppbygging etter konflikter og kjønnsrettferdighet.

Jeg ønsker å være i frontlinjen for å designe programmer, påvirke politikk, og sørge for at stemmene til de som er utestengt fra beslutningsprosesser ikke bare blir hørt, men virkelig tatt på alvor og respektert.

Den akademiske dyktigheten og tverrkulturelle erfaringen jeg har fått med meg gjennom Kulturstudier og OsloMet har satt meg i en unik posisjon til å gjøre en større forskjell.

– Denne reisen har vært transformerende, og jeg er fast bestemt på å ta med meg lærdommene videre i hvert steg av min profesjonelle karriere.

Jeg er dypt takknemlig til Kulturstudier og OsloMet for å tro på min visjon og hjelpe meg å vokse som en "changemaker".

1-til-1-møte

Møt en tidligere student

Vi vet at det gjerne dukker opp mange spørsmål når man vurderer å studere i utlandet. Derfor tilbyr vi digitale og fysiske 1-til-1-møter med tidligere studenter, slik at du kan stille spørsmål og høre deres erfaringer.

Vi er ANSA-godkjent!

ANSA er samskipnaden for norske studenter i utlandet.

ANSAs godkjenningsmerke forteller deg at du kan være trygg på at vi gir deg tilstrekkelig, korrekt informasjon om studiene.

Kulturstudier på Tiktok
Kulturstudier Instagram

Nysgjerrig på hvordan det er å studere i utlandet?

Følg Kulturstudier

Få et innblikk i studentenes opplevelser i de ulike studielandene! Hvert semester tar studentene over kontoen vår på TikTok og Instagram.

Ta testen

Hva og hvor bør du studere?

Finn det perfekte studiet basert på det som er viktig for deg.

Kom i gang

Søk studieplass

Klar for å se verden? Send inn en uforpliktende søknad, så tar vi kontakt med deg og hjelper deg på veien videre.