I helgen har vi vært og sett et av de 7 world wonders of nature: Halong Bay!

Vi hadde fri fra torsdag til søndag, så da fløy vi onsdag ettermiddag til hovedstaden Hanoi. Der sjekket vi inn på luksushotell, og det var helt herlig! Vi var turister mesteparten av helga; gikk rundt i byen, så på hus og bygninger, og var til og med på et museum. Vi var også så heldige å være i hovedstaden under 60 års jubileumet til Vietnams frigjøringsdag fra Frankrike, så gatene var fulle av mennesker og det var masse fyrverkeri. Jeg tror aldri jeg har sett så mange mennesker på et sted før! Da vi skulle gå hjemover var veiene bokstavelig talt sperret av alle menneskene, så ingen kom seg noen vei. Helt sykt!

Høydepunktet med turen var derimot helt klart cruiset til Halong Bay. Halong Bay er kjent for de spesielle fjellene som stikker opp av vannet overalt, og på en båt blant disse fjellene var vi i to dager. Vi solte oss på dekk, padlet i kajakk, og var inne i en stor grotte. Vi hadde “matlagingskurs” (hvordan rulle inn en vårrull, haha), sang karaoke, og fisket etter blekksprut på natten fra bakerst på båten med en fiskestang av bambus. Vi var på stranda, så ville aper, og lå på dekk og så på stjernene på kvelden. Halong Bay var så fint, og hele turen var bare veldig bra!

Skillpadder er hellige i Vietnam, og denne steinen inne i grotten så tydeligvis ut som en skillpadde, derfor la folk penger på den og tok den på hodet for hell og lykke.

Hele gjengen vi dro med!

Denne uken er den siste vi har med forelesninger, før vi starter med gruppeoppgaven neste uke og deretter eksamen. Også er vi faktisk ferdige her, hjelp!!! Så sykt fort det går…

 

Read about studying in Vietnam:

NO: Utviklingsstudier i Vietnam

SE: Utvecklingsstudier i Vietnam

DK: Udviklingsstudier i Vietnam

EN: Development studies in Vietnam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *