”Obroni, obroni”, de ghanesiske barna kommer løpende i det sekundet vi går ned bakken fra Nana Bema, hostellet som vi alle bor på. Direkte oversatt er det ”hviting, hviting” de roper. En liten smule merkelig i starten, men barna sier det med det største gliset rundt munnen, og legger ikke noe annet i denne bemerkelsen enn at vi skiller oss ut. Og det å skille oss ut, det gjør vi jo, med vår solbrente hud og manglende kunnskap om det lokalet språket. Så det er helt greit, kall meg hviting om du vil. Kun få meter lenger ned i gaten, i det vi nærmer sentrum av Cape Coast, dukker det opp flere og flere små matboder og kvinner med store brett av fisk imponerende plassert midt oppe på hodet. Den balansekunsten er jeg nødt til å lære meg, rekker jeg så vidt å tenke før jeg må smette unna en taxi som kommer farende i motgående retning.

Det er varmt å vandre gatelangs her i Cape Coast, spesielt når solen steker som verst. Jeg kan allerede kjenne at svettedråpene presser frem på steder som det aldri gjør hjemme i Norge, med mindre du begir deg ut på et maraton. Det er likevel helt greit, og jeg observere at mine klassekamerater skravler i vei som aldri før. I takt med vår plapring om klassefesten vi hadde på fredag, og hva vi må lese til mandagens forelesning, kan du tydelig høre at det spilles gospelmusikk fra flere kirker i byen. Det er søndag, og de fleste Ghaneserne jeg passerer har pyntet seg litt ekstra for anledningen. Majoriteten i Ghana er kristne, og det merker en ekstra godt denne dagen. ”Hi, how are you”, roper en av kvinnene i det hun haster forbi oss i en tradisjonell gul og blå-farget kjole. ”Fine, thanks!” Jeg blir fortsatt helt satt ut av hvor utrolig hyggelige og imøtekommende alle rundt meg er.

Vi er så ufattelig heldige som får lov til å reise til slike steder, og virkelig føle så sterkt på en kultur som opprinnelig er helt fremmed for oss. Jeg tror at de neste to månedene her i Ghana kommer til å bli helt fantastisk, og at de vil fare like raskt forbi som det Ghaneserne gjør på hektisk dag her i byen.

 

he_6

he_4

he_2

he_1

he

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *