En av de store fordelene ved å studere utenlands er at det finnes så mange uoppdagede steder rett i nærheten. Denne helgen reiste vi til Accra, hovedstaden i Ghana. Vi var ni stykker som presset oss sammen i en tró-tró (ghanesisk felles-taxi), og satte kursen mot storbyen.

Det er jo alltid visse fellesnevnere i forhold til storbyer; enorme folkemengder, støyende trafikk og ganske så variert utvalg av mat og shopping-muligheter. Fælt å si det, men det var kanskje sistnevnte vi gledet oss mest til. Det var fint å spise noe annet en red-red (bønner og plantain), og ganske nødvendig å kjøpe inn litt nytt tøy. Vi besøkte blant annet en liten butikk som heter Global Mamas, hvor Ghanesiske kvinner står bak den håndlagede produksjonen av Fairtrade-produkter. Der fantes det alt fra fargerike kjoler og skjørt i kjent Ghana-stil, til smykker laget av resirkulert glass og vintage-postkort.

Det som kanskje satte mest inntrykk på oss var turen til Jamestown, den eldste bydelen i Accra. Vi tok en tur gjennom fiskelandsbyen, hvor lokalbefolkning allerede var i full gang med å hente opp dagens fangst, som senere skulle ende opp på markedet. Vi vandret senere forbi det gamle fortet som en gang i tiden ble brukt som fangehull i forbindelse med slavehandelen. Hele bydelen bar preg av både britisk og portugisisk koloni-periode, med koloniale bygninger og gatestruktur. Vi avsluttet turen, og helgen vår, med en tur opp i fyrtårnet, selve kjennetegnet på Jamestown. Ikke så veldig kult i forhold til høydeskrekken, men fy søren for en utsikt!

he_7

he_2

he_4

he_8

he_10

he_11

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *