Det er så absolutt ikke hver dag en har muligheten til å besøke en regnskog, gå på line mellom tretopper og våkne opp til lyden av gresshopper og øyenstikkere. Allikevel, var det nettopp dette vi gjorde i forrige uke. Vi dro alle sammen på felttur til Kakum-nasjonalpark, hvor vi fikk mulighet til å besøke lokalsamfunnet som lever rett  utenfor parkens inngang, i tillegg til å vandre rundt inne i regnskogen.

Det som er ekstra interessant med slike feltturer er at du kommer i snakk med en hel del ulike mennesker, som alle sitter med sine historier og opplevelser. Jeg har alltid tenkt at konserveringsområder og nasjonalparker kun representerer noe positivt og idyllisk, og dermed kanskje glemt at lokalsamfunnene som lever i området får deres hverdag snudd på hodet. Min feltgruppe valgte å snakke med the chief and his elders, en gruppe menn som til sammen fungerer som et slags råd for resten av lokalsamfunnet. Vi hadde en interessant samtale om både de positive og negative aspektene av selve Kakum-parken, og det ble snakket om endring av jordbruk, arbeidsledighet, turisme og miljø-utdanning.

Parken i seg selv var uendelig vakker, og det var så moro å få gå en canopywalk mellom de enorme trærne. Noen av oss valgte også å bli igjen i parken, for å sove over i en av de store trehyttene som finnes der. Sammen med en lokal guide dro vi på en natt-tur, hvor målet var å få øye på ulike slanger, edderkopper og andre krypdyr. Til min store glede møtte vi heldigvis ikke på noen slanger, men det å vandre muse-stille rundt i en mørklagt jungel er definitivt en opplevelse jeg sent vil glemme!

he_1
Betelnøtt har sterk farge og smaker “godt”

he_2

he_3

he_4

he_7

 

One thought on “Felttur til Kakum

 • Hej!
  Vi är två studenter vid Uppsala Universitet som skriver bår bachelor i Economics of development. Vi kommer att genomföra vår fältstudie i Cape Coast mellan den 22 november och 11 december. Det vore väldigt roligt att träffa er som studerar där och höra hur ni har det!

  Om någon är intresserad av att agera guide till oss får ni gärna höra av er!
  Sök upp mig på Facebook (Karin Vaghult)

  Hälsningar
  Karin Vaghult och Anna Westerberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *