Det är ca två veckor kvar tills vi är helt klara i skolan. Från fyra månader till två veckor. Helt ofattbart hur snabbt tiden går här. Från att ha landat i Buenos Aires, landat i alla rutiner och börjat se den här staden som sitt andra hem skall man snart skiljas åt. Det kommer kännas märkligt att komma hem till Sverige. Trots att man saknar sina nära och kära hemma lär man sig att att hantera det och för er som är osäkra på att flytta utomlands för att plugga en termin eller två: gör det! Alla erfarenheter jag fått med mig härifrån kommer jag bära med mig livet ut, dessutom har jag fått ovärderliga minnen som jag kommer att glädjas åt lång tid framöver.

Dessa två veckor som är kvar i skolan avsätts nu enbart för plugg. Vi är mitt inne i tentaperiod och examinationer så mina dagar ägnas till största delen utav plugg. Deadline för första uppsatsen har passerat och för närvarande skriver jag på min andra uppsats. Det krävs en hel del träning och struktur för att skriva bra uppsatser, varpå min akademiska utbildning varit till stor hjälp inför denna termin. Eftersom jag föredrar att skriva uppsatser framför salstentor var det lite av en lättnad att slippa sitta i ett klassrum och avlägga tenta efter tenta varje månad. Framförallt känns det bra att man får frågorna och material till uppsatserna i god innan inlämning vilket gör att man verkligen hinner bli klar.

Nu ska jag fortsätta med min uppsats, bjuder på lite äldre bilder sålänge så hörs vi snart igen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kaktus i en av Palermos parker. Parkerna i Buenos Aires är alla karaktäristiska och en perfekt miljö att ta en paus på för att ladda energin på nytt!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Utöver hundar som är ett mycket kärt husdjur bland argentinarna finner man katter lite här och var. Vissa går fritt på parker, andra hittar man på gatorna som ligger och vilar.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ett alternativ utöver allt fantastiskt vin som Argentina har att erbjuda är alla juicer och lemonader på färskdpressad frukt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Churros: Ett måste! Detta måste provas åtminstone en gång under en vistelse här. Självklart med dulce de leche i (kolakräm).
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Många vägar är omringade av träd och grönska. Trots att Buenos Aires är en storstad är det alltid nära till natur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *