Nå er jeg ferdig med semesteret i India, og er vel hjemme i Norge igjen. Etter India dro vi videre til Sri Lanka for å få oss en liten ferie. Vi dro til Colombo, Galle, Mirissa, Unawalawe, Ella og Kandy. Dette er steder du burde dra til om du vil ha en fin ferie utenom studiene. De tre månedene i India og Sri Lanka var et godt avbrekk av virkeligheten her hjemme.  India er et vakkert land med hyggelige mennesker, det er masse som skjer hele tiden. India var virkelig ikke så annerledes som jeg hadde forestilt meg før jeg dro. Folk på vår alder er globaliserte mennesker som hører på samme musikk som oss og ser på de samme seriene. De tok meg imot med åpne armer og introduserte meg til alle vennene sine. Jeg er utrolig takknemlig for alle de flotte menneskene jeg har møtt, og alle de spennende tingene jeg har opplevd. Lærerne var også hjelpsomme og hyggelige, håper virkelig jeg ser de igjen. Pondicherry er en vakker by som alle burde dra til, hvor man kan se de gamle bygningene og møte de hyggelige menneskene. Kultursjokket kom ikke før jeg kom hjem igjen, hvor jeg innså hvor mørk og stille land vi er ifra. Jeg ble heller ikke syk i løpet av tiden jeg bodde der, ikke en eneste mageinfeksjon. India og semesteret er noe jeg virkelig vil anbefale til alle, det er virkelig verdt det. Nå sitter jeg igjen med følelsen at vi skulle ha vært der lengre, et semester var ikke nok.

Mine beste tips til de som skal dit neste semester:

– Ta med masse myggspray, en flaske holder ikke.

– Solkrem er både dårlig og dyrt i India. Kjøp det i Norge. Samme gjelder bind, shampoo, kremer osv.

– Ta med grovt knekkebrød. Du blir lei av Indisk mat, det er det du spiser til frokost, lunsj, middag og kvelds. Du kommer ikke til å angre, jeg lover.

– Sjokolade! Jeg selv er ikke så glad i sjokolade, men for dere sjokolade-elskere der ute, det er virkelig verdt å ta med.

– Ta med to gensere, ja det kan bli kaldt selv i India. Man blir også vandt med varmen så gensere er lurt.

– Ha med et håndkle til man reiser rundt.

– Kjøp 3 gig på vodaphone sim-kort når du kommer dit, wifi suger.

– Huset er faktisk ganske fint, ta gjerne med noe for å gjøre det litt hjemmekoselig.

– Gå ut å bli kjent med Indere. Jeg vet det er lett å kun henge med skandinavene men jeg lover dere, dere er i India for en grunn ikke for å henge med Nordmenn og Svensker, men for å bli kjent med nye mennesker og se deres kultur.

– Som jente i Pondicherry kan dere virkelig gjøre hva dere vil, bare husk å ta forhåndsregler som eks å ha med en telefon, prøv å dekk knær osv.

– Når det kommer til kleskoden er de ikke så strenge som jeg trodde de kom til å være, du kan egentlig gå litt i det du vil. Men ps, det er verre å vise knær enn skuldre.

– Kjøp en Sari, men det er opp til dere om dere vil investere i andre Indiske klær eller ikke, men det er fint å ha til India day.

– Vær obs på at selgerne kommer til å prøve å selge klær til en dyrere pris til dere siden dere er turister og fordi dere ikke kan de originale prisene. Husk også at det er ingen vits å kjøpe masse klær du ikke kommer til å bruke hjemme, og isåfall om du velger å gjøre det, gi de bort til noen fattige og ikke kast de i søpla når dere drar hjem igjen.

– Dra på helgetur til Bangalore! Det er den beste turen jeg har vært med på! Det er en utrolig flott by med hippe barer, kule folk og mye å se.

Håper dere likte mitt siste innlegg. Takk for meg, det er bare å sende meg mail om dere lurer på noe.

Mvh Frøydis Fossli Moe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *