Det går mot jul, og nok et nytt år er i vente. Høsten er for lengst over, og for 54 skandinavere er også spansksemesteret i Nicaragua over for denne gang. Leons gater er tømt for unge, lyse, lærelystne kulturstudenter, som nå enten har vendt nesten hjemover eller slengt sekken på ryggen for nye eventyr, noen sammen med nyervervede venner, noen alene. Jeg for min del sitter i dette øyeblikk i en liten hytte av strå og titter utover en av Isla Ometepes mektige vulkaner. Jeg befinner meg på Inanitah- en earth-based spiritual community midt i jungelen, omgitt av grønne trær, nydelige fugler, store edderkopper, utallige mengder mygg og vakre sommerfugler.

Endelig har den konstante summingen fra trafikk, gateselgere og høytalere med den nyeste musikken fra 2011 gitt seg. Alt jeg kan høre er vinden som suser i tretoppene, samt en og annen siriss. Det kan godt tenkes at noen vil behøve en uke med yoga, meditasjon og stillhet etter et semester med Kulturstudier. For jeg kan love at det blir intenst- SÅ mange fantastiske mennesker å bli kjent med og forholde seg til, SÅ mange helgeturer, SÅ mye å oppleve på så lite tid, SÅ mange flasker Toña fortært, SÅ mange salsadansetrinn lært, SÅ mange slag i trynet av gigabølger på Las Peñitas, SÅ mange mer eller mindre vennlige tilrop fra menn i gaten, SÅ mange deilige lunsjer servert av de gode kjøkkendamene på Monkey, og ikke minst SÅ utrolig mange nye ord, uttrykk og verbformer vi har lært! 16 uker er gått, og i følge vitnemålene våre har vi nå altså lært oss spansk. Hvor magisk er det ikke at man kan reise til et helt annet land, i en helt annen verdensdel med en helt annen kultur enn den vi er vant med der hjemme, for så å virkelig hengi seg til denne plassen, for å lære seg å kunne kommunisere med de som bor her!? I tillegg til å nå å kunne dele tanker, følelser og meninger med lokalbefolkningen ikke bare i Leon, men i hele den spansktalende verden, har vi gjennom et uforglemmelig semester også fått oss venner for livet.

For dem som ønsker å kombinere studier med reising, og ikke minst KULTUR, er Kulturstudier et godt valg, men også trygt valg. Skolehverdagen er preget av MANGE forelesninger og mye obligatorisk opplegg, så noen vil kanskje føle på en trang til å bryte ut av flokken i ny og ne. Heldigvis har vi også mye fritid, og om man ønsker det kan utforske mer av det dette vidunderlig vakre landet har å by på i helgene. Rammene ligger med andre ord virkelig til rette for et fantastisk semester, så er det bare opp til deg å gripe sjansen!

Takk for meg og hasta luego,

Tuva Emilie

Siste dag i Leon ble tilbragt på hesterygg i full gallopp inn i solnedgangen

One thought on “Epilog Nicaragua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *