Hei!

Jeg har nå vært i Costa Rica i 3 uker, og trives utrolig godt. Jeg bor i bydelen Quebradas sammen med seks andre jenter. Quebradas ligger 20 minutter fra sentrum med buss, og en 25 minutters gåtur fra skolen. Nabolaget er veldig koselig, vi føler oss veldig trygge. Rett over veien ligger det en elv som er deilig å bade i på varme dager. Vi bor to eller tre jenter på et rom, sammen deler vi to bad, og det funker veldig godt. Vi har også et stort kjøkken hvor vi ofte lager felles middager. Costa Rica har mye god mat, spesielt frukt og grønnsaker. Vi pleier å dra på fruktmarkedet nede i byen en gang i uken hvor de har et stort utvalg av billige frukt og grønnsaker. De har også ceviche i fiskedisken som må prøves!

Lunsj på skolen


På vei hjem fra byen

Skoleveien

Ellers er hverdagen deilig med innslag av palmer, varme og sol. Vi har som regel skole fra mandag til torsdag, som er veldig fint da man har muligheten til å reise i langhelgene. Costa Rica er ikke så stort, så du kommer deg langt av gårde i løpet av et par timer med buss. Så langt har jeg dratt på stranden både ved Dominical og Uvita. Der kan man både surfe, snorkle, dra på hvalsafari og dykke! Vi bor heller ikke lagt unna noen fine fossefall. Neste helg skal vi til hovedstaden San Jose og Nasjonalparken Monteverde. Der skal vi gå turer, dra på nattsafari og ta zip-lines. Jeg gleder meg masse!

På skolen har vi tre ulike spansk-klasser; oral, gramatica og lecture. Lærerne er veldig søte. De kan ikke engelsk noe som jeg ser på som en fordel med tanke på at man lærer seg spansk fortere. Vi har også noen timer historie i uken hvor vi lærer om Costa Rica og Latin Amerika. Det er både interessant og nyttig da man får en bredere forståelse av landet man bor i. Vi får også veldig god og gratis lunsj på skolen hver dag – men det går mye i ris og bønner; det er jo tross alt nasjonalretten.

Smoothie-bowl er en frokostfavoritt

Solnedgangen

Stranden på Dominical

-Rebekka-