Nå har jeg vært her i litt over to uker og tenkte å oppdatere litt på hva som har skjedd. Endelig begynner jeg å bli litt avklimatisert, og jetlaggen har også gitt seg. Det har vært en del å sette seg inn i, som hvordan bussene funker og hvor matbutikkene er. Men frem til nå har det gått bra, og siden jeg ikke kan så mye spansk så kommer jeg langt med å mime haha.

UKE 1

Første dagen hadde vi et møte på dette fine hotellet i sentrum. Senere fikk vi beskjed om at vi hadde tilgang til bassenget når vi ville. Så dette blir fort et sted å henge etter skolen. (Pluss at de har gratis wifi, så kan man jo slå to fluer i en smekk og gjøre litt lekser også.)

Å kjøre buss i Costa Rica er ganske annerledes fra Norge. Her stiller du deg typ på et tilfeldig sted på veien og håper den stopper når du vinker, gir noen mynter, og når du føler at du skal av så drar du i en snor i taket og håper den stopper nærme nok.

Første møte med skolen var veldig interessant. De snakker bare spansk, og det gikk faktisk overraskende bra. Jeg kunne ikke så mye fra før, men føler jeg har kommet ganske kjapt i det. Pluss at lærerne er veldig snille og tålmodige, så når jeg stirrer og ikke har skjønt at de stiller et spørsmål, så har de full forståelse for det og prøver å si det på en annen måte. Veldig fornøyd.

Lunsjen på skolen er faktisk helt himmelsk. Vi får Costa Ricansk mat, som ofte (nesten alltid) består av ris og bønner pluss noe annet spennende. Her for eksempel fikk vi banan, som jeg ikke er vant til å spise til middag hjemme. Men det var sykt godt, og nå vil jeg ha det hele tiden.

Sånne type skilt ser man overalt her. «Pura Vida» er meningen med livet i dette landet, og man sier det til alt og alle, hele tiden.

Første uken har egentlig mest bestått av å bli kjent med de andre elevene, dra på skolen, og finne seg til rette.  Det var ganske slitsomt i starten med både varmen og spansken, men det har gått seg til.

 

UKE 2

Vårt første møte med stranden som som ligger nærmest skolen. Den heter Dominical, og det var ca 45 minutter i buss dit, og naturen på veien var så fin. Man kjører gjennom regnskog og masse natur, og det føles virkelig ut som man er i en film.

Det er også et ganske stort marked som ligger langs stranden, hvor de selger masse håndlagde ting. Her gjelder det å prute. (På spansk).

På torsdager og fredager så har de et kjempestort marked som kalles La Feria. Vi tok turen dit og grønnsakene her er av god kvalitet for å si det sånn. Denne avokadoen var like stor som ansiktet mitt.

Her er noen andre merkelige grønnsaker som jeg aldri har sett før. Aner ikke hva de heter heller. Smakte på en del av det, og likte alt.

Det har skjedd litt mer denne uken, og det er deilig å føle at man har kommet seg litt til rette. Pluss at jeg har mye mer energi nå enn jeg hadde forrige uke etter all reisingen. Trives veldig godt, og kommer til å ta flere turer til både stranden og frukt-markedet!

-Julia-