Nå har vi vært i vår nye hjemby i noen uker, og fått muligheten til å både se oss rundt og få et lite inntrykk av byen. Allerede bare her er det nokså ulikt hovedstaden Accra, og helt annerledes enn våre egne hjemland i Skandinavia. Her er det som forventet langt enklere kår enn hva vi er vant med, men er likevel en fantastisk by med godt humør og glade dager. Folk smiler ofte brede smil når du går forbi, og er villige til å hjelpe med det meste. Ellers viser de gjerne vei og forklarer etter beste evne. Det er samtidig langt roligere enn jeg hadde trodd og hva jeg har opplevd i andre afrikanske land. Her får vi gå ganske i fred mye av tiden, og blir sjeldent hardt presset på varer og andre ting til salgs. Det er overraskende, men behagelig. Tempoet er sakte og livet rolig, samtidig som det er mange mennesker overalt. Man blir derfor fort sliten, i tillegg med ytterligere høy varme og veldig mange inntrykk overalt. Det har derfor blitt essensielt for meg å legge inn pauser i løpet av dagen, som etter skolen eller middag.

Første dagen her gikk vi som gruppe med lærer rundt i Cape Coast, for å bli smått kjent med nytt nærområde og få et overblikk over alt. Byen er ikke veldig stor, men man må likevel ty til taxi de fleste stedene vi skal. Både grunnet avstand og egen trygghet. Noen få har kjøpt seg sykler, men man må i så fall huske å bruke de med omhu da det fort blir mørkt ute og veien hjem er lang. Huset jeg bor i ligger derimot i gåavstand til et marked der man kan finne noen enkle matvarer, og veldig mye stoff, klær, matbokser og sko. Det er også lett å få øye på haugevis av mangoer og ananaser, samt store klaser plantains og kurver fulle av tomater. Flere er, meg inkludert, også svært fornøyde med mengder av avokado i titalls boder. Gleder meg til å bli bedre kjent der. Vi bor også i kort avstand i fra noen restauranter der vi har spist middagene våre på kveldstid. Her serveres det, som oftest ellers også, god tradisjonell ghanesisk mat og kald drikke. Rett borte i gaten er det også en liten bod hvor man kan finne, til manges favoritt, instant nudler.

Nede ved strandområdet, som nås via taxi, er det noen strandbarer og flere restauranter vi har prøvd et få ganger. Her nede i sentrum av byen finnes også et utvalg boder hvor man kan kjøpe nødvendigheter, som såpe, dopapir, bønner og ris. Vi er så langt overrasket over den avslappende stemningen der og er sikker på at det vil bli et stamsted hvor vi vil tilbringe mye tid. Og en dag på stranden skader heller aldri, spesielt når man kan nyte kald øl eller fersk juice i helt nødvendige skyggepauser. Musikken spilles også konstant på høyttalerne, som gjør det hele til en livlig og glad atmosfære. På kveldingen tennes det ofte store bål langs stranden og lyslenkene henger løst, mens de lokale setter gjerne i gang med trommer og show. Det er absolutt verdt å få med seg.

Ellers er byen et spennende sted å tilbringe noen uker, da det er ulikt noe vi er vant med hjemmefra. Og det er ulikt mange land flere har besøkt tidligere. Her lever folk helt annerledes og vil si det er et godt sted å studere utviklingsstudier – her får du se og oppleve mye av det som blir tema i løpet av skoledagen. Byen viser godt en autentisk afrikansk hverdag, i et land preget av både fattigdom og problemer, men også glede og optimisme.

-Eira-