Siden siste innlegg har det skjedd mye! Forrige fredag dro vi på skoletur til hovedstaden, San José. Vi fikk en guidet tur gjennom ulike bydeler og besøkte viktige bygg og museer. Det var veldig interessant å lære mer om den Costaricanske historien! Selv om San José trolig ikke vil vinne en pris for den peneste byen, overrasket den! Det var gøy å se virkeligheten i det vi har snakket om i historietimen.

Siden vi først var et stykke hjemmefra tok vi jentene i Quebradas muligheten til å dra videre til Monteverde. Etter en varm og lang busstur på gulvet, som vi rakk på hengene håret, kom vi frem. Lørdagen var fullstappet av aktivitet. Vi startet dagen med å ta ti ziplines og hoppe i en så kalt Tarzan Swing. Det var sååå gøy!!!! Vi tok til og med ziplines på magen, og den ene var 1.5km lang, som er den lengste i Costa Rica. Vi fløy over regnskogen. Tarzan swingen ga virkelig et sug i magen og jeg fikk mersmak så nå vurderes bungee jump også. På kvelden dro vi på nattsafari som var dødskult. Vi hadde verdens søteste guide som elsket jobben sin mer enn noe annet. Vi så blant annet flere slanger, en sovende kolibri, tarantella, pinnedyr og dovendyr. Det var en kveld jeg ikke vil glemme. Monteverde var en søt by i fjellene, hvor det er mulighet for masse aktiviteter. Stedet er kjent for sitt spesielle klima, da det skifter hele tiden. På de to dagene vi var der opplevde vi både sol, regn, tåke og masse vind. Vi lå og solte oss i regnet på et tidspunkt. Det er også ofte tåkete der på grunn av lokalisasjonen i fjellene. I tillegg var det mye kule hosteller og søte restauranter der. Et sted jeg virkelig anbefaler alle å dra!

Meg og mine roomies på zipline-tur

Ellers har vi fått et eget rom på skolen hvor vi kan slappe av og studere – se bildet av Julia. Administrasjonen hadde også laget kake til oss med bildet av oss på. Alle på skolen er så snille og hjelpsomme og vil virkelig at vi skal lære spansk. Vi har også besøkt et barnehjem som vi hadde kjøpt skolesaker til. Barnehjemmet ligget litt utenfor byen og der bor det rundt 30 jenter i alle aldere. De bor der fordi foreldrene ikke har muligheten til å gi de det de trenger. Barna har sommerferie nå og skolen starter snart, men mange manglet skrivebøker og skolesekker. Det var så hyggelig å kunne bidra til at de har utstyr til skolestart. Spesielt gøy var det å se at barna ble så glade. Vi lekte og spilte fotball med dem i solnedgangen. Jeg tenker jeg skal dra tilbake å besøke dem, kanskje undervise litt i engelsk.

Julia utenfor museumet og den tidligere boligen til Calderón Guardia

Julia som herved erklærer vårt nye studentrom for åpnet

I helgen dro jeg og to andre til stranden på Dominical.  Fra Dominical tok vi bussen videre til Quepos som ligger litt lenger nord, der fler fra skolen møtte oss. Vi koste oss på Selina hostell, badet og dro ut på kvelden. I Quepos har de en fantastisk fin nasjonalpark som må besøkes!

Solnedgang på Dominical

Vi spiller fotball med barna på barnehjemmet

Slange i Monteverde

 

Nos Vemos!

-Rebekka-