Er du litt sånn som meg? Liker å reise, oppleve nye kulturer, få nye venner, og generelt bare nyte livet? I såfall burde du kanskje vurdere å ta et semester i Argentina, og hvis du fremdeles ikke er sikker så skal jeg gi deg 5 gode grunner til å gjøre det. Jeg får ofte spørsmål på Instagram fra mennesker som er interessert, men ikke sikker, så med dette blogginnlegget har jeg et håp om å få svare på en del spørsmål som ofte går igjen.

(El Ateneo Grand Splendid, den vakreste bokhandelen jeg noen gang har vært i)

 

1.Eventyr

 Dagen jeg meldte meg på et semester med kulturstudier hadde jeg ikke peiling på hva jeg bega meg ut på. Jeg så bilder av vakker natur, strand og dyr, og etter det meldte jeg meg på. Plutselig satt jeg på et fly på vei til Costa Rica med mennesker jeg kun hadde sett profilbildet til på Facebook. Etter fire måneder i Costa Rica sitter jeg nå i storbyen, Buenos Aires, som jeg alltid har drømt om å besøke. Jeg har en bok hjemme som stiller meg et spørsmål hver dag i et år og går på rundgang i fem år. Rett før jeg dro til Argentina så kom spørsmålet ´´Hva er din drømmedestinasjon?´´, en av de var Argentina i 2019, og nå sitter jeg her. Hvis noen hadde fortalt meg at jeg kom til å ha muligheten til å bo et år i Latin-Amerika hadde jeg aldri trodd de, for det virket uvirkelig, som et eventyr. Det føles kanskje litt som et eventyr, stedene vi besøker, menneskene vi møter, det er så mye som er så fascinerende, så annerledes fra lille Norge.

 

Har du lyst å dra på eventyr?

(Markedet i San Telmo)

2. Menneskene

 Livet her i Argentina hadde ikke vært som det er hvis det ikke hadde vært for menneskene, både medstudenter og de lokale. De fleste av oss dro alene, kjente ingen, men når en bor sammen, studerer sammen og henger sammen blir en veldig fort kjent med hverandre. Fra dag en visste jeg at dette er mennesker jeg kommer til å bli glad i. Det er så mange forskjellige typer mennesker, i forskjellige stadier i livet. Noen kommer rett fra videregående usikker på veien sin videre, mens andre har en masterutdanning, men trenger en liten pause og sugen på noe nytt. Det er mennesker med mange forskjellige interesser, ønsker for livet, og planer. Uansett hvem du er så er jeg ganske sikker på at du hadde passet inn på dette studiet. De lokale her tør jeg å påstå er de snilleste og mest hjelpsomme menneskene jeg har møtt. Hvis en har gått seg litt bort eller kartet på mobilen er utdatert, så er det alltid hjelp å få av de lokale. Mange jeg har møtt er pratsom, inviterer til Asado og deler tips angående byen. Ja, har møtt noen rare mennesker på veien, men de er vel over alt og kan være ganske interessante. Buenos Aires er også en populær destinasjon å reise til, så her kan en møte mennesker fra hele verden.

Har du lyst til å bli kjent med nye mennesker?

(Bilde fra karneval der alle sprayet skum på alle)

3. Stedene

 Argentina er et stort land, men på fire måneder har en god tid til å utforske litt forskjellig av landet. Buenos Aires er en vakker by, men etter en stund i storby kan det være behagelig med litt mer natur og stillhet. Heldigvis er det mange steder en kan reise til og mye er ganske lett tilgjengelig. En time med tog ut av byen så er en plutselig på et sted som heter Tigre hvor en kan slappe av på en båttur langs elven. Hvis en ønsker litt strand så går det en ferge til Uruguay, eller ta buss til Mar Del Plata. En uke hvert semester er det en leseuke hvor en kan dra på litt lengre turer. Jeg har selv bestilt billetter til Rio De Janiero i Brasil og Santiago i Chile. Når en først er her borte er det veldig greit å kunne bruke sjansen til å få reist litt og oppleve mer.

 

Har du lyst til å oppleve Argentina og Sør-Amerika?

(Kunstmuseet i Tigre)

4. Byen

Hva skal jeg si Buenos Aires? Du overrasket meg veldig. Hvis jeg skal prøve å beskrive denne byen med tre ord må det kanskje bli livlig, spektakulær, og lærerik. De sier at New York er byen som aldri sover, men jeg vil tørre å påstå at Buenos Aires heller ikke sover. Her er det alltid noe å finne på. For meg som kom fra det rolige livet i Costa Rica, var dette kanskje den største forskjellen. Det har ikke blitt så mye tid til å se på serier, men tenker det er sånn livet bør være når man er ung. Vi har skole hver dag, men relativ korte dager, og etter skolen er det tid for å utforske byen. Kino, dansetimer, museum, teater, musikaler, shopping, restauranter, utesteder, språkbarer, parker, kunst, og mye mer. Det er veldig vanskelig å kjede seg i denne byen. Arkitekturen fikk meg til å tenke at jeg var i en europeisk by, og det er så mange vakre bygninger som får meg til å stoppe opp. Dette er en by som ikke kan beskrives gjennom bilder og noen ord, den må oppleves.

Har du lyst til å bo i en litt større by, med alltid noe å finne på?

(En av de vakre bygningene)

(Fotballkamp. Racing mot Independiente)

5. Lærdom

Vi er studenter her borte, selv om mange på gaten tror vi er turister, men vi er studenter med studentvisum. Vi er her for å lære. Vi skal lære spansk, men på veien så mye mer. Vi lærer om kultur, mennesker, historie, tradisjoner, og ikke minst om oss selv og vår egen kultur. Mange av oss bor hjemmefra for første gang, og på andre siden av kloden, som ikke er like lett for alle. En lærer om hvem en selv er, kanskje en finner ut av hva en vil videre i livet, og kanskje en begynner å reflektere mer. Det er mange muligheter for selvutvikling, men ikke minst bare ha det kjekt.

 

Hva tenker du om et semester i Argentina?

(Gravlunden i Recoleta)

Det er mange flere grunner til å velge å ta et semester her, som jeg ikke har nevnt lengre oppe, men jeg kan jo ikke avsløre alt. Hvis du har noen flere spørsmål angående vårt liv her i Argentina er det bare til å kontakte meg på Instagram: Jledahle

– Julie Cornelia –