Helt i begynnelsen av januar satt de aller fleste av oss hjemme i Norge og kanskje grugledet oss til å ta fatt på reisen til Costa Rica. Vi var spente og gledet oss til å endelig komme i gang. På samme tid var det skummelt å skulle forlate kjente omgivelser og begi seg ut på reise med folk man ikke kjenner. Det var mye å pakke, hva trenger man egentlig for et semester i tropene? Samtidig skulle man skulle si hade til både familie og venner.

At det var snø og kaldt i Norge gjorde det litt lettere å reise når man visste at sommer, plussgrader og badestrender ventet. Når det gjelder flyreisen til Costa Rica skal eg ikke pynte på det, den er lang. Det er absolutt viktig å ha noen gode episoder lastet ned, ikke minst ha favorittlistene på Spotify offline og kanskje en god bok i bakhånd. Min redning ble lydbok og den nedlastede hunger games-trilogien. Allerede på flyplassen møtte man mange av sine fremtidige medstudenter, noe som var betryggende og fint. Vell fremme i tropene var vi en sliten og jetlaged gjeng som ble kjørt til San Isidro. Her ble vi plassert i ulike villaer og vi fikk tildelt rom.

De første dagene var det mange nye inntrykk, ny by, nye folk, nytt klima og ny kultur. Vi brukte den første tiden til å bli kjent med hverandre, lærerne, skolen og byen. San Isidro er ikke så altfor stor så det er relativt enkelt å få oversikt over byen. Man kan absolutt kjøpe det meste man trenger her og det er plenty av thrift stores som årets gjeng har benyttet seg svært godt av! Vi fikk fikset endel praktiske ting som å ta ut den lokale valutaen, Colones. Vi ordnet med SIM-kort – her kan man blant annet velge mellom Claro og Kolbi. Et veldig godt tips er å ta med bank-id brikke og kanskje en ekstra telefon (dersom man har det liggende) som man kan putte sitt norske/svenske SIM-kort i. På den måten kan man fremdeles bruke bank-id som hjemme.

På skolen ble vi godt tatt imot av lærerne som er utrolig hyggelige! Vi ble testet på nivåene slik at vi ble plassert i en spansk klasse som passet oss bra. Dersom man ønsker å bytte nivå er det bare å spørre så vil lærerne ta en vurdering på det. Lærerne tar det også veldig sakte i begynnelsen slik at man får tid til å venne seg til spansken.

Vi reiste mye i begynnelsen, noe som var helt fantastisk. Vi fikk se mer av kysten, de små kystbyene med surfere, spansk musikk og den lokale vibben. De første møtene med strendene i Costa Rica var overveldende. Strendene er utrolig vakre og solnedgangene er uten sidestykke. Man må nesten klype seg i armen for man kan ikke tro at man faktisk skal bo her i fire måneder. Lokalbefolkningen er veldig hyggelig og hjelpsom, det er bare å spørre om hva som helst så hjelper de gjerne. Noen av stedene vi har reist har hvert ganske turistifiserte, her kan det være litt dyrt. Eksempler på slike steder er Tamarindo, Puerto Viejo og Santa Theresa. Disse stedene er absolutt verdt et besøk, men det kan være lurt å ha i bakhode at her er alle prisene skrudd opp til turistpriser. Steder vi har reist som vi har opplevd som mer lokale har vært steder som Dominical, Manuel Antonio og ned sør i landet.

Alt i alt var de første ukene i Costa Rica utrolig spennende. De har vært litt intense, men mest av alt har de vært fylt med lykke. I begynnelsen skal man venne seg til mye nytt og bli kjent med de andre studentene, noe som er viktig å ta seg tid til. Dersom du skal ta et semester i Costa Rica er det bare å glede seg, for da har du utrolig mye gøy og fint i vente!