Etter fire måneder i Costa Rica har vi opplevd utrolig mye spennende og vært så heldige å få se mye
av hva Costa Rica har å by på! Her kommer en liste over ting du må gjøre i løpet av studietiden din i Costa Rica:

Lære å surfe
Når man er på en av verdens mest populære surfedestinasjoner, med surfeshops i hvert et strandhjørne skal det godt gjøres å ikke bli fristet til å prøve. Costa Rica byr på gode bølger, en stor mengde surfeturister og gode instruktører. Jeg anbefaler å ta surfetimer dersom man ikke har surfet noe særlig før. Man får mye ut av timene og etterhvert kan man hive seg i bølgene på egenhånd.

Danse Salsa
Det er veldig gøy å lære seg noen steg i den populære dansen Salsa. Både guttene og jentene i Costa Rica er rutinerte salsadansere og tilbyr mer en gjerne en hjelpende hånd for å lære bort noen steg eller to. Vi har dratt til lokale dansebarer med mye liv og salsamusikk.

Besøk nasjonalparker
Det er ingen tvil om at Costa Ricas natur er i særklasse! I nasjonalparkene får man virkelig se kremen av kremen og et mylder av dyreliv. Det er mange nasjonalparker rundt om kring i landet, blant annet i Manuel Antonio, Uvita og Corcovado. Her får dyrelivet levet mer i fred, og det er ingen eller lite bebyggelse. Her får man virkelig et innblikk i vill natur!


Gå på lokale barer og nattklubber
Latinamerikanerne kan både feste og danse. Enten om man hører på lokal salsamusikk eller den Latinamerikanske Reggie-musikken får man en smakebit på kulturen. Når vi har reist rundt i helgene har vi funnet flere gode utsteder, møtt mye hyggelige mennesker og fått muligheten til å praktisere mye spansk med de lokale.

Besøk Karribien
Dersom du har muligheten vil jeg si det er et must å dra til den karibiske siden. Dette er en eksplosjon av farger, musikk, kulturforskjell, sjømat og vakker natur. Vi dro til Puerto Viejo, som ligger på den sørlige siden av karribien. Her sykler alle hvor de skal og å leie sykkel er et must. Punta Uva (den fineste stranden jeg har sett) ligger en liten sykkeltur fra sentrum. Jeg vil på det sterkeste anbefale å leie sykkel og sykle til denne stranden. Her finner man helt turkist vann, kritthvite strender og postkort palmer. Dagen vi syklet hit er en av mine absolutte favorittdager i Costa Rica.


Drikke kaffe
Costa Rica kan virkelig sin kaffe! Det dyrkes mye kaffe i Costa Rica og kaffen man drikker er ofte ikke produsert så langt unna. Jeg opplevde å få god kaffe hvor enn jeg var. Så det anbefales virkelig å prøve ulike kaffetyper.

Bonfire
En av mine klare favorittminner er bonfires på stranda. Etter at utestedene og klubbene stengte gikk alle ned på stranda der de lokale tente stort bål. Det var musikk, til og med folk som spilte instrumenter, mye folk, god stemning, varmt og koselig.

Fossefall
Man kommer ikke utenom å besøke en av Costa Ricas mange fossefall. Fossefallene kan man finne nesten overalt og er som regel også ganske kule badesteder.

Dette er bare et utvalg av ting vi synes har vært fantastisk og ikke ville vært foruten. Det er en rekke andre aktiviteter som er hyggelig å ta med seg i minneboken også. Det er blant annet verdt å dra på båttur dersom man har mulighet, konsert, se på surfekonkurranse, ta Zip-Line i Monteverde, gå Costa Ricas høyeste fjell Cerro Chirripó og dra på delfinsafari!