1. Kulturstudier tilbyr trygghet og frihet på samme tid!

Skal du ut å reise? Kanskje du til og med skal ut å reise alene for første gang? Det kan være både skummelt og utfordrende. Dersom du reiser sammen med Kulturstudier får du trygge rammer og mange støttespillere å lene deg på. Samtidig får du frie tøyler til å styre helgene og ettermiddagene dine selv. Det er fantastisk å føle at man er selvstendig og reiser på egenhånd, men at dersom du trenger en støttende hånd, gode råd eller hjelp har du plenty av folk rundt deg som stiller seg til disposisjon. Dersom man blir syk, er uheldig eller trenger raskt hjelp kan dette være utfordrende på tur alene. Man får virkelig slappet av her i Costa Rica sammen med Kulturstudier fordi man vet man får den hjelpen man trenger.

Dessuten reiser man sammen med en gjeng skandinaviske studenter, altså mange potensielle venner. Det er utrolig å reise til et helt nytt kontinent, land og by samtidig som at man et stort nettverk rundt seg til enhver tid. Det er gode muligheter til å få seg nye lokale venner også, samtidig som man har tryggheten med at de skandinaviske blir man kjent med uansett.

2. Du lærer spansk og får studiepoeng!

Hvor fantastisk er det ikke å kunne ta deler av en Bachelor, et årstudium eller bare et semester i utlandet?  Dersom du ønsker å lære spansk er det helt ideelt å kunne praktisere i et spansktalende land. Ved å reise til Costa Rica med Kulturstudier får man studiepoeng og en reell mulighet til å lære språket. Her har du flinke spansklærere med mye erfaring. Det beste er at det man lærer på skolen får man øyeblikkelig tatt i bruk når man drar på butikken, snakker med Ubersjåføren eller i samtale med andre lokale.

3. Naturen!

Costa Rica er i verdensklasse når det kommer til biomangfold og regnskogbevaring. Det innebærer at å bo i Costa Rica er som bo i en zoologisk hage. Det er fantastisk natur på alle kanter med fossefall, tropiske planter, palmer og yrende dyreliv. I hagen vår hadde vi ofte besøk av kolibrier, tukaner, ekorn, tropiske fugler, øgler og iguaner. På reise gjennom Costa Rica kan man se apekatter, vaskebjørner, dovendyr, papegøyer, delfiner, slanger, påfugler og hundrevis av andre dyrearter. Man slutter ikke å beundre det myldrende dyrelivet som befinner seg i alle krinker og kroker. En stor del av naturopplevelsen i Costa Rica er så klart strendene. Det finnes utallige magiske strender langs kysten både ved Stillehavet og Det Karibiske hav. Strendene tilbyr både lange dager med soling og surfing samt kvelder med bonfire og musikk.

4. Kulturopplevelse!

Det er ingen tvil om at å reise til Latin-Amerika byr på en stor kulturopplevelse. Det er nye mennesker, normer og regler, latinamerikansk musikk, nye smaksinttrykk og et annet begrep om tiden. Menneskene i Costa Rica er åpne og ivrig etter å bli kjent, altså ganske ulikt hvordan vi har det hjemme i Norge. Her er det er annen kultur for hva som greit og ikke, noe som er interessant å observere. Du vil fort glad i den vennlige og uformelle tonen – vi nordmenn er jo vanligvis svært stille og formelle. Man kan også finne mye kultur i alle det nye smaksintrykkene. Det Costarickanske kjøkkenet imponerer med ulike varianter av den populære retten Galle Pinto som er en blanding av bønner og ris.

Når det gjelder begrepet om tiden, så har dette faktisk et eget utrykk i Costa Rica, nemlig Tico-Time. Dette innebærer at ting sjeldent skjer på tidspunktet det er planlagt. Hverdagen i Costa Rica går i et helt annet tempo en hjemme, det er rolige dager hvor tiden går saktere, noe man etterhvert lærer seg å sette skikkelig pris på.

5. Mulighet for reising!

Costa Rica ligger i Sentral-Amerika, er et lite land og har en befolkning på ca. 5 millioner mennesker. Ved å studere i Costa Rica får man muligheten til å se nesten hele landet man studerer i, helt fra Pavones i sør til Tamarindo i nord. I tillegg byr Costa Rica på både strender ved Stillehavskysten og ved Det Karibiske hav, hvor man også får oppleve skikkelig kulturforskjeller. Dersom du velger å studere i Costa Rica kan du reise hver helg og se alle de populære stedene hvor turistene strømmer til. Det er relativt enkelt å reise rundt når man bare har satt seg inn i bussrutene. Personlig synes jeg alle helgeturene er det beste med hele oppholdet, vi fikk sett så mye forskjellige steder, fikk følelsen av å være skikkelig på ferie og ta et avbrekk fra skolehverdagen. Vi møtte mange hyggelige lokale og turister, fikk spist mye ny mat, sett nye strender, opplevd kulturen på nært hold og sett solnedgang på solnedgang. På turene lærte mange av oss å surfe, noen hoppet i fallskjerm andre dro på delfinsafari og noen tok Zipline. De korte avstandene i Costa Rica er gull vært for å kunne besøke mange steder i løpet av oppholdet og man føler etter fire måneder at man virkelig har fått sett landet.

En annen ting er at det også har mange naboland innen relativ kort rekkevidde og det er dermed lett å reise rundt enten i studieuken eller etter studieperioden er over. Dette semesteret var det flere som besøkte land som Panama, Nicaragua, El Salvador, Guatemala, Mexico, Jamaica og Den Dominikanske republikk.