For en måned siden ankom jeg Buenos Aires for første gang. Det er utrolig hvor raskt tiden har gått, og hvor mye jeg har fått oppleve allerede. Som en medstudent så fint satte ord på: «Jeg har allerede fått oppleve mye mer enn det jeg trodde jeg skulle få oppleve på hele oppholdet!».

På flyet satt jeg ved siden av to argentinere. De var pratsomme og åpne, som argentinere er kjent for å være. Endelig fikk jeg prøve ut spansken min litt, etter fire år med «spansktørke». I ettertid innså jeg at jeg, gjennom hele samtalen, hadde snakket om meg selv i 3. person da jeg brukte fortidsform. Jeg prøvde å ta det som en læringsmulighet. Å lære et nytt språk er stadig en øvelse i ydmykhet og å akseptere at man gjør haugevis av feil!

La meg presentere meg selv: Jeg heter Tiril, er 23 år, og skal fremover skrive om opplevelsene mine som student i Buenos Aires. Jeg tar fri fra studiene i Norge for å lære mer spansk ett semester og oppleve Latin-Amerika – en drøm som går i oppfyllelse. Det er fantastisk å være her. Da jeg ankom i august var ikke kultursjokket like stort som jeg hadde trodd, da byen kan forveksles med en europeisk storby. Mye av arkitekturen her er for eksempel inspirert av den franske. Likevel får jeg stadig en påminnelse om at jeg er på et annet kontinent. Spanskuttalelsen er annerledes (og veldig fin), maten er annerledes og landet har sin særegne historie og rike kultur. Ikke minst nærmer sommeren seg med stormskritt – det er en sjelden luksus å kunne se fram til sommeren i september-måned.

Byen er tidvis overveldende stor, med uendelige muligheter for utforskning. Hvis det er noe du har lyst til å oppleve eller prøve ut, er dette byen for det. For å bli kjent med de lokale her, kalt porteños, kan det være strategisk å starte på en aktivitet her. Noen har startet på ukentlig salsa- eller tangokurs, andre på yoga eller klatring. Hver kveld er det også muligheter for å dra på restaurant, bar, teater, dans, konserter eller kino. Nye impulser og erfaringer står i kø, der hver bydel har sine særpreg og muligheter. Folkene her er vennlige og åpne, og kommer raskt med en hjelpende hånd. Hvis du søker kontakt med folk, er veien til nye vennskap kort!

De av oss som har valgt å bo i regi av Kulturstudier, bor sammen på et hostell i Monserrat. Denne bydelen ligger sentralt til, omringet av historie og gåavstand til sentrale offentlige og kulturelle bygg. Gatelangs er det mye aktivitet i området, alt fra demostrasjoner, matfestivaler til nasjonale tangokonkurranser. Vi bor også ved fotenden av bydelen San Telmo, som hver søndag har en stor feria (et slags marked), sjarmerende bygg og mange koselige, små butikker og kafeer.

De første ukene har gått til å skape oss en hverdag her nede og finne vår plass i byen. Vi har allerede rukket å bli godt kjent oss imellom, og kommet inn i en studiehverdag. Vi har undervisning alle ukedager, og studiene tar selvfølgelig noe tid. Det er gøy å kjenne på at jeg lærer mer spansk, og kan bruke språket i hverdagen her. På fritiden har vi vært på tangoshow, deltatt på asado (grillfest), spist utallige empanadas og medialunas og opplevd det pulserende nattelivet på boliches. Aldri har jeg, så lett, klart å være oppe til så sent. Det er noe med energien her, som gjør at en ikke merker at nattetimene flyr av gårde på samme måte som i Norge. Her åpner boliches kl. 02, omtrent på samme tid som de stenger i Norge. Tilsvarende spises middagen sent, og de fleste restauranter åpner ikke før kl. 20. I bydelen Palermo, et hipt område det er verdt å bruke tid i, har vi også funnet mange kule restauranter, kafeer, parker og barer. Jeg har også fått smake mate, som er en tradisjonell tedrikk her. Over alt går porteños rundt med en stor termos og tilbereder nye kopper med mate. Det er et viktig rituale for dem, og mate fås ikke kjøpt på noe kafé. Det føltes derfor ganske stort og eksklusivt da jeg endelig ble tilbudt mate av en porteño.