Her i Vietnam bor og studerer man i Hoi An. Dette er en mellomstor og veldig fin by som man kan finne på masse forskjellig i. Det er også mange fine steder å reise til i Vietnam nær Hoi An. Et av disse stedene er Ka Tu villages. Dit arrangerte Kulturstudier en felttur i uke 3, som en del av studiet vårt. Vi studerer Utviklingsstudier, så målet med turen var å undersøke utvikling i disse små landsbyene der den etniske minoritetsgruppen Ka Tu lever. Turen startet med en to timer lang tur i minibuss. Dette var nesten den beste delen av hele turen, siden naturen langs veien var utrolig fin. Etter å ha levd i 3 uker i Hoi An, synes alle det var fantastisk å se den frodige vietnamesiske naturen.
Da vi ankom, ble vi delt vi mellom to landsbyer. Min gruppe startet i Dhroong. Oppholdet startet med en veldig god lokal lunsj der vi fikk smake mye ny mat, før vi fikk stille spørsmål til lederen av landsbyen. Samtidig så vi også lokale kvinner som vevet. Dette var de utrolig flinke til, og vevingen har blitt en viktig inntektskilde for landsbyen. Det var mulighet til å kjøpe flere av produktene de hadde vevet.
Deretter begynte vi med feltarbeid. Gruppen min hadde valgt å undersøke jobb og fremtidsutsikter. Ved hjelp av en tolk gjennomførte vi flere intervjuer, stilte spørsmål og fikk mange interessante svar. Etter vi var ferdig med intervjuene hadde vi tid til å utforske landsbyen, før en veldig god middag.
På kvelden fikk vi se og prøve oss på den lokale dansen til Ka Tu-folket. Dette var en veldig fin måte til å bli bedre kjent med lokalbefolkningen og barna der, spesielt siden de ikke kunne engelsk og man måtte prøve å kommunisere på andre måter.
En av de kuleste opplevelsene med turen var å skulle sove i en bambushytte. Den var plassert 2 meter over bakken, og hadde åpne vegger. Alle måtte også holde seg under myggnettingen.
Dagen etter spiste vi en rask frokost og pakket før vi dro til den andre landsbyen, Bho Hoong. Dette var en større landsby. Her gjennomførte vi også noen intervjuer med Ka Tu-folket og møtte barn som var på skolen, før vi satt oss inn i minibussen og kjørte den fine turen tilbake til Hoi An.
Denne turen er en tur jeg kommer til å huske lenge. Det var fint å se nye deler av Vietnam, og samtidig prøve seg på feltarbeid. Det å kunne oppleve slikt er noe av det som er skikkelig fint med å studere Utviklingsstudier her i Vietnam. Etter vi kom hjem, fikk alle gruppene i oppgave å lage en presentasjon om sine funn. Det var interessant å høre på alt det spennende de andre gruppene hadde funnet ut om Ka Tu-folket. Ingen i gruppen min hadde noe erfaring med feltarbeid fra tidligere, og det var mye nytt. Blant dette var bruk av tolk, etikk rundt intervjuet, hvordan man skal formulere gode spørsmål, og hvordan man skal tolke funnene. All lærdommen vi fikk med feltarbeid kommer vi til å få god bruk for senere. Da skal vi skrive gruppeeksamen der vi skal undersøke utvikling i Hoi An, også ved bruk av intervjuer og feltarbeid.