En typisk hverdag i Hoi An ser mest sannsynlig slik ut: Du starter dagen med å sykle til skolen. Så har du forelesning fra klokken 8 til 11, før du sykler tilbake til Balance Cafe hvor du har lunsj. I tillegg til forelesninger avholdes det seminar ca én gang i uka, dette er obligatorisk å være med på. Seminarene foregår i mindre grupper, og her er det mer åpent for diskusjon. Årsaken til seminarene er å hjelpe alle med å forstå lærestoffet. Deretter styrer du resten av dagen selv etter egne behov og ønsker. Noen dager i uka avholdes det felles aktiviteter, og i år hadde vi tilbud om å få være med på fotball, volleyball og yoga. Om en ønsker å være med på dette, er helt opp til en selv, men jeg anbefaler likevel å være med i begynnelsen ettersom at dette er en fin måte å bli kjent med de andre i klassen på!

Det er ingen tvil om at vi har veldig mye fritid, og er det en ting du vil forstå i løpet av disse ti ukene, så er det akkurat det. Til tross for mye fritid, så er det spesielt en ting jeg anbefaler og det er å sette av noe tid hver dag til lesing. Jeg lover at du kommer til å få mer enn nok tid til å få oppleve litt av hvert under oppholdet ditt selv om du leser 1 time eller 2 om dagen. Om du synes det er vanskelig å lese eller synes det er mye lesestoff, så vil et tips være å gå sammen en liten gjeng og dele opp lesestoffet mellom hverandre. Deretter kan alle skrive et lite sammendrag av teksten som man presenterer til de andre. Kanskje en idé kan være å dra på café sammen og ta en kaffe mens dere leser. En ting er likevel sikkert, og det er at man ikke kan bruke hele oppholdet sitt til å lese, så hvilke andre muligheter finnes?

Vietnam er absolutt en plass med mye å se, og du trenger ikke dra lange veien heller. Om du ønsker å bade og sole deg er det rundt 20min med sykkel til stranda. Stranda strekker seg hele veien til Da Nang så her er det bare å utforske og finner ut hvor du liker deg best. Om du ikke orker sykkelturen er det også noen av husene som har badebasseng som man kan bruke mot en liten penge. Om stranda ikke er noe for deg, kan en idé være å utforske gamlebyeni Hoi An. Her er det mange fine restauranter og caféer, og man kan for eksempel sette seg ned å lese en god bok. Et lite tips her er en café hvor alle servitørene er døve. Ikke bare er gamlebyen fullt av restauranter og caféer, men du finner også flere småbutikker med suvenirer, skreddere, eller andre turistattraksjoner. Om du er av den aktive typen, så er det også flere treningsanlegg rundt omkring. Her anbefales det å gå sammen en liten gjeng og prøve å skaffe medlemskap sammen – dette kan nemlig bli billigere.