Hei på deg! Jeg heter Sara, er 25 år og skal blogge for Kulturstudier (Costa Rica), dette semesteret!

Det er nå en måned siden vi ankom San Jose, hovedstaden i Costa Rica. Etter ca 4 timers tur i buss, var vi endelig fremme i studentbyen vår: San Isidro. Byen ligger i «fylket» Perez Zeledon, og har en liten sentrumskjerne. Vi bor ca en 10 minutters kjøretur unna sentrum igjen. I nabolaget «Quebradas» (betyr «bekk» på spansk), holder studenthusene og vertsfamiliene våre til! Det er et rolig og koselig nabolag, med fin natur og en bekk man kan bade i. Er man litt observant, kan man se mange kule dyr her, som iguanaer, firfirsler og eksotiske fugler. (Husk også å se opp for slanger og store edderkopper, hehe, selv om det ikke er veldig vanlig å komme over de – heldigvis!).

De første ukene er det mye nytt å sette seg inn i, og mange nye mennesker å bli kjent med! Da hjelper det heldigvis at Kulturstudier arrangerer flere fellesturer i løpet av semesteret. Første helgen reiste vi på fellestur til Dominical, som er vår nærmeste strand. Denne ligger på stillehavskysten, og realistisk sett tar det ca en drøy time å komme seg dit med buss. Lokalbussen er imidlertid veldig billig, så det er fullt mulig å dra til Dominical mange ganger i løpet av semesteret.

På skolen blir man delt inn i flere ulike klasser for hvert overordnet nivå (nivå 0-2). Dermed kan lærerne legge bedre til rette for oss når de skal undervise. På torsdager har vi bare halv dag, og på fredager har vi fri! Det er dermed tilrettelagt for mye helgereising, om man vil det.

Andre helgen min her, valgte jeg imidlertid å være hjemme, for å få tilbrakt litt tid med vertsfamilien min, da de også hadde fri. Vi var likevel en gjeng som dro på dagstur til Nauyaca Waterfall. Denne fossen er ganske kjent i Costa Rica, og ligger på veien mot Dominical. Man kan derfor ta samme bussen, også bare gå av ved turistinngangen til fossen.  Selv om det kreves en del gåing (mye svetting!) inn til selve fossen (med mindre man betaler for å bli kjørt inn), er det en utrolig deilig følelse å bare kunne kaste seg uti det grønne, forfriskende vannet ved bunnen av fossen. Anbefales!

Tredje helgen arrangerte Kulturstudier tur til Montezuma og Santa Teresa, som ligger like ved hverandre. Dette er idylliske steder på Nicoya halvøya, lenger nord i landet. Det var veldig fint i Både Montezuma og Santa Teresa. Santa Teresa er kjent for surfe-kulturen sin og er et ganske turistifisert sted (noe som kommer med sine fordeler og ulemper). Montezuma er litt roligere, men det er likevel mye å finne på.

På grunn av lang reisevei (endte opp med å bli hele 11 timer hver vei), syntes jeg det ble litt vel mye reising for bare en langhelg. Det er for eksempel mange andre fine strender og steder man kan dra til som er mye nærmere. Men dette er nok litt smak og behag!

Kulturstudier arrangerer også fellestur til Puerto Viejo på Karibie-kysten og til den kjente nasjonalparken Corcovado. Gjerne sjekk ut noen av de tidligere blogg-postene for mer inspirasjon! <3

Vi snakkes!

Sara.