Hei, hei! Her kommer en rekke av mine favorittsteder i Cape Coast:

Health Paradise Fitness Center: Perfekt for studenter som liker å trene på fritiden! Det tar omtrent ti minutter å gå fra hostellet til treningssenteret, og du finner både maskiner, frivekter og møller der. Det koster 200cedis for en måned på senteret, med en registreringsavgift i starten på 70cedis. Det betyr at du betaler 220NOK den første måneden, og deretter 163NOK for de neste månedene. Enkelttimer koster 40cedis, som er omtrent 32NOK per gang du vil trene.

Oasis beach resort: Oasis er et perfekt sted å oppholde seg i helgene. Der finner du en deilig strand, god frokost, lunsj og middag, og drinker og musikk på kvelden! Oasis har mange gode lokale retter, men er også et fint sted å dra hvis man føler for å nyte en pizza eller en hamburger i ny og ne😉. Det har enda ikke gått en helg uten minimum et besøk til oasis.

Sahara: Enda et sted man bør oppsøke i helgene. Sahara er et utested, hvor du finner både lokale og utenlandske studenter som studerer i Cape Coast. Musikken er også en god blanding av lokal musikk og gamle slagere som du garantert har hørt før😊. Drar man dit i god tid kan man også spise middag der, men vær forberedt på at rundt klokken 21:00 blir det musikk og høy danse-faktor.

Baobab House: Baobab House er et sted som har alt. Det er en vegetar-restaurant, med mange veganske alternativer. Til maten anbefaler jeg å kjøpe en av deres ferske juicer. I tillegg er stedet kjent for både god kaffe og gode kaker. Det er et hyggelig sted å sitte og spise, spesielt utendørs. Inne i restauranten er det dessuten en butikk (The Baobab Shop), som selger alt fra klær og vesker til smykker og skrivebøker. Butikkens inntekter går til utdanning av gha, så her gjør du en god gjerning ved å shoppe!

Cape Coast Castle: Cape Coast Castle er nok noe av det aller første du finner når du googler Cape Coast. For 40cedis (32NOK) per person får du en guidet omvisning på slottet som varer i omtrent en time. Det er en utrolig lærerik og ikke minst sterk opplevelse, fordi du får et innblikk i skjebnen til de mange menneskene som ble sendt fra havna som slaver. Dette er noe du absolutt MÅ gjøre på den tiden du er i Cape Coast!

Markedet: Du kommer til å bruke mye tid rundt på markedet i Cape Coast. I starten kan det virke stort og forvirrende, men du finner så mye godt her når du vet hvor du skal lete! Jeg kjøper for eksempel mye avokado, ananas, mango og stekt ris på markedsboder ved hostellet. Og det til en billig penge (husk å prute). Rett ved hostellet er det dessuten to kioskboder hvor du kan kjøpe potetgull, kjeks, kjærlighet på pinne og annet snacks som er digg å ha når du skal lese til eksamen.