I løpet av de 10 ukene i Nepal, kan jeg love deg at det er mye som skjer både i og utenfor skolen. Som nevnt tidligere har Pokhara en rekke aktiviteter å by på, men det er verdt å merke seg at det også er mange muligheter for helgeturer utenfor byen. For noen uker siden var vi en stor gjeng på 20 studenter som leide oss en minibuss og reiste østover til fjellbyen Bandipur.

Bandipur er en liten, sjarmerende landsby som ligger omtrent 3,5 time øst for Pokhara. Byen omtales av noen som Nepals “hidden gem” og skiller seg fra andre nepalske byer med sin tilbakelente atmosfære uten biltrafikk, god mat og fine hoteller med fjellutsikt og flere turmuligheter i gå-avstand fra hovedgaten. Bandipur gir etter min mening, litt preg av en europeisk koloniby. Byen har tidligere vært et stoppested for handelsmenn som reiste mellom Pokhara og Kathmandu, og det er fremdeles flere som velger å ta et par netter i Bandipur på veien til eller fra disse destinasjonene.

Etter skolen en fredag ettermiddag kom den halvslitne minibussen vi hadde leid utenfor hotellet for å plukke oss opp. Kjøreturen gikk langs landsbyveier høyt oppe i fjellet og det er en underdrivelse å melde at veiene var veldig humpete. Heldigvis hadde vi air condition og setebilder – noe som ikke alltid er en selvfølge her i Nepal.

Gjengen som var fornøyd med å overleve bussturen til Bandipur.

Da vi omsider kom frem, fikk vi akkurat med oss solnedgangen over fjellene ved Bandipur. Byen har en liten hovedgate fylt med fine bygninger, palmer og et stort kirsebærtre. Da vi ankom, måtte vi traske gjennom hovedgaten og videre opp til toppen av en utkikstopp hvor vi hadde booket hotell. Sunshine hotell, var navnet på plassen, og der hadde vi to rom med hver vår balkong og utsikt over hele byen. På en klar dag kunne man se både soloppgangen og solnedgangen fra terrassen.

Første kvelden med pils og god mat langs hovedgaten i Bandipur.

Dagene i Bandipur ble i hovedsak brukt til å koble av, spise god Newari mat og nyte utsikten av soloppgangen fra fjelltoppen. Lørdag morgen var vi tre stykker som tok ferden til nabo-landsbyen Ramkot som kun var en 2-timers gåtur unna Bandipur. Turen i seg selv var fin, men hadde vært enda finere dersom det ikke var overskyet. Likevel var det en fin luftetur og vi fikk heldigvis utforsket litt av lokallivet i Ramkot Village. På veien tilbake fikk vi også sett en gruppe damer fra landsbyen som hadde samlet seg for å synge og spille musikk. Vi hadde en teori om at dette var en form for skoleklasse som hadde musikkundervisning, men det er vanskelig å si. Uavhengig av det, var musikkinnslaget en fin, kulturell opplevelse og ga et innblikk i hvordan livet for lokale i Ramkott Village er.

Da vi kom tilbake til Bandipur fortsatte vi dagen med café-hopping. Vi fikk prøvd alt fra eplepai, til pannekaker, til chicken butter masala og mye mer. Maten her var nok en av de største høydepunktene med turen for min del.

Den siste kvelden ble en rolig kveld da hele gjengen hadde planlagt å få med seg soloppgaven fra fjelltoppen dagen etter. Til tross for en veldig bratt sti i mørket klokken 06:00 og noe tåke, var det deilig å få kommet seg tidlig opp og få sett soloppgangen med utsikt over byen. Bandipur som helgetur-destinasjon, er noe jeg vil anbefale alle som kommer til Nepal. Dette er en veldig fin plass å få slappet av og samtidig oppleve hvordan nepalsk kultur er utenfor storbyene.

«Gutta» på toppen av fjellet med soloppgangen i bakgrunnen.

I kommende uker, har gjengen planer om å få til flere helgeturer, inkludert trekking til Mardi Himal og Poonhill, rafting i Lower Seti og yoga retreat utenfor Pokhara. Det er ingen tvil om at det er mye å se frem til senere i semesteret.

På gjensyn, Kultur-gjengen fra Nepal.