Hei fra storbyen!

Vi er allerede godt i gang med semesteret her i Buenos Aires. Ukene har virkelig flydd forbi med mange nye inntrykk, nye venner og en helt ny hverdag. Man kan trygt si at det er en kontrast fra hjemmefra. Dette er en storby uten like, som mange kanskje ikke er så vant til. Heldigvis tar det ikke lang tid før man blir glad i byen.

Selv om vi har vært her en god stund nå og vi alle har blitt ganske rutinerte, så tror jeg de fleste følte seg litt lost i starten. Spesielt det å komme seg fra A til B var en utfordring. Øynene var godt festet på google maps og man gikk rundt som skikkelig turister. Det å finne frem når hvert hjørne ser ganske likt ut var ikke så lett. Det var mye man skulle finne ut av og mye som måtte fikses. Nytt SIM kort, ta ut penger, finne vaskeri, sette seg inn i kollektivtransport og en del mer. Alt dette hørtes veldig vanskelig ut, men det tok ikke lang tid før alt var fikset og man var virkelig klar for å ta fatt på hverdagen. Vi fikk også god hjelp fra studiekoordinatene til alt vi måtte lure på.

Etter hvert skjønte man seg bare mer og mer på Buenos Aires og når alle tingene var på plass, så rakk man allerede å få en hjemmefølelse. Alle har fikset seg hvert sitt subte kort som gjør at man kan ta kollektivtransport for en billig penge. Det viste seg å ikke være så vanskelig å finne frem likevel! Det finnes fortsatt mange ukjente steder og vi går oss fortsatt litt vill her og der, men jeg vil tro at de fleste av studentene har fått ganske god kontroll. Nå vandrer de fleste rundt med en kaffe i hånda, som skikkelig byfolk.

Hverdagen startet ganske fort opp med skole fra mandag til fredag. Noen dager er korte og andre er lange, men det er likevel mye tid til å gjøre andre ting. Mange har funnet seg et treningssenter, en favorittrestaurant, bar eller cafe. Det er også noen som gjør faste aktiviteter i uken, som fotballtreninger, dansing eller keramikk. De fleste studentene er flinke på å bruke helgene til å oppsøke nye steder. Det er masse forskjellig å gjøre, og på allerede kort tid har vi rukket å besøke mange steder i Buenos Aires.

Vi er en gjeng på cirka 30 studenter i et bredt spekter av alder, men de fleste fra 19-25 år. Noen er på sin første reise, mens andre er veldig bereist. Flere er kommet for å forbedre spansken sin, andre er kanskje ikke så opptatt av spansken, men trengte et avbrekk fra hverdagen hjemmefra. Mange kommer alene og alle har til felles at de er åpne for å bli kjent med nye mennesker. Det tar ikke lang tid før nye vennskap er laget. Vi bor på et veldig fint hostell og her er det lett å bli kjent med hverandre, lokale eller frivillige fra verden rundt. Buenos Aires er en by der alle passer inn og man kan enkelt finne noe som passer for seg uavhengig av hva man liker å gjøre. Det aller beste med å være her er at det alltid er noe å finne på, som regel noe nytt også. Alt fra å shoppe, ut å spise, utekino, teater, park, tennis, festival, konsert, fotballkamp, museum, bar-hopping og et veldig bra natteliv er bare noe av det. Det hjelper jo på at det er veldig billig her også. Her er det uendelige muligheter og alt i alt så har Buenos Aires virkelig levert til nå!