Hei! Nå er det snart tid for hjemreise for oss som studerer i Ghana. Ukene har gått så utrolig fort! Tiden her har vært fantastisk og vi har lært veldig mye, både i klasserommet, i hverdagen i Cape Coast og gjennom feltarbeidet vårt. Det føles veldig rart at vi skal hjem til Norge om under en uke. Vi sitter med blandede følelser, fordi vi savner familie og venner hjemme, samtidig som vi vet at vi kommer til å savne hverdagen her i Ghana.

Det er flere av oss som har følt på litt ekstra hjemlengsel nå som det har vært påske og de hjemme har vært på fjellet og gått på ski i strålende påskevær. Heldigvis har vi fått feiret påske her i Cape Coast også, og det på best tenkelig vis!

Først og fremst fikk vi besøk av Rune, lederen for Kulturstudier. Han kom fra Norge for å sjekke hvordan vi hadde det og hvordan alt sto til, men viktigst av alt: han hadde med norsk smågodt! Etter ni uker i Ghana var det virkelig en lykkerus å få smake på norsk godteri igjen. Hvert rom fikk et eget påskeegg (en pose full av smågodt).

Vi hadde en kortere skoleuke enn vanlig med fri på langfredag, og benyttet langhelgen til å dra på påskefestival i Kwahu. Vi kjørte skolebussen vår helt til festivalen, omtrent 7 timer hver vei inkludert et par matpauser underveis.

Påskefestivalen i Kwahu har en rekke ulike aktiviteter og eventer som besøkende kan bli med på. Festivalen er spesielt kjent for paragliding, men har også andre aktiviteter for de som ikke ønsker å bli med på paraglidingen. Det er flotte muligheter for hiking på dagtid, og så er det carnival i gatene på kveldstid.

Syv av oss bestemte oss for at vi ville paraglide, og gjorde dette på lørdag morgen. Ingen av oss hadde prøvd paragliding før, så vi ventet i spenning mens vi så på de andre som paraglidet før oss. Det var ganske nervepirrende å løpe nedover bakken før vi lettet, men plutselig var vi oppe i lufta og svevde over byen. Det var en utrolig følelse. Instruktøren min spurte om jeg ville ha en rolig tur eller om jeg ville snurre med vinden. Jeg ville prøve å snurre, og det var virkelig som en berg-og-dal-bane oppe i lufta. Snakk om sommerfugler i magen!

Vi var i Kwahu fra fredag til lørdag, og flere av studentene valgte å bli satt av i hovedstaden Accra istedenfor å bli med hele veien til Cape Coast på lørdagen. Dette var en fin mulighet til å få opplevd hovedstaden og alt den har å tilby. Folk var spesielt begeistret for å prøve noen av de mange forskjellige restaurantene som finnes der.

Dette blir mitt siste blogginnlegg fra studietiden i Ghana, og jeg vil med det oppfordre alle som er nysgjerrige til å søke dette semesteret! Det har virkelig vært en unik opplevelse, og vi ville ikke ha vært det foruten. Vi har fått opplevd så mye: deilige dager på stranda, spennende ghanesisk mat, selvstendig feltarbeid på et fremmed sted, utflukter i helgene, et fantastisk studentmiljø, spennende forelesninger og mye mer.

– Malin