Klokken 05.00 dro bussene fra Hoi An mot grensen til Laos for at vi kan bli i Vietnam i 30 dager til med nytt visum. Vietnam har nemlig endret reglene sine angående visum for oss studenter hos Kulturstudier så istedenfor å ha studentvisum i 3 måneder må vi ha turistvisum som bare varer i 30 dager av gangen. Heldigvis er det mulig å søke dette så mange ganger man trenger (Vi har hørt rykter om noen som har gjort dette i 7 år …).

Vi må ut av landet for å gjøre dette, og nærmeste grenseovergang er i Laos, og Lao Bao Port, som er 6 timer i bil/buss unna. Heldigvis får vi laget en liten Road Trip ut av det hele, og det er gøy å se mer av landet! Selv om vi måtte starte veldig tidlig, og det ble mange timer i buss, fikk vi en koselig tur ut av det med hele gruppen.

På veien stoppet vi for å spise frokost, hadde et par dopauser, og drakk litt kaffe, før vi kom frem til grensen mellom Laos og Vietnam. Visumprosessen tok rundt 2-4 timer, og etter at vi hadde tilbragt litt tid i Laos for å fikse de nye visaene gikk vi over grensen til Vietnam igjen. Etter dette spiste vi lunsj før vi dro videre.

De fleste av oss bestemte seg for å ta en natt i Hue, som er midt mellom grenseovergangen og Hoi An, mens noen dro rett tilbake. Vi kom til Hue i 5-tiden og sjekket inn på noen lokale homestays og hoteller. De neste timene gikk med til å pakke ut, ordne seg, dusje bort de litt over 10 timene på buss, før vi alle sammen gikk ut for å spise. Vi fant et veldig koselig sted midt i byen som heter Maison Trang, med veldig mye god og lokal mat. Etter dette gikk vi litt rundt i byen som var full av mennesker og god stemning. Hue er tidligere hovedstad i Vietnam under Nguyen dynastiet så derfor var det flere av oss som dro til Citadellet hvor den tidligere keiseren av Vietnam bodde. Dessverre var dette stengt siden det var så sent, men vi fikk se det fra utsiden og det var veldig vakkert. Etter dette var det bare å dra tilbake til der vi bodde for sove siden vi skulle dra tidlig neste morgen tilbake til Hoi An.

For de fleste ble det litt lite tid til å se seg rundt i Hue, men det er garantert et sted det hadde vært fint å besøke igjen. Siden det neste visumet også bare varer i 30 dager, må vi ta turen igjen om en måned så kanskje vi får muligheten da. Eventuelt blir det å kjøre samme rute igjen, med litt mer erfaring fra lange bussturer enn forrige gang.