I løpet av semesteret i Argentina har vi noen fridager og langhelger som mange bruker til å reise litt rundt. Argentina har mye spennende å by på også utenfor storbyen. Det store landet kommer med lange avstander og derfor er fly en mulighet for å få mest ut av fritiden. Flybillettene kan man betale med cash og er nokså rimelige. Flybondi er å anbefale for innlandsflygninger i Argentina.

Mendoza

Etter kun 2 timer med fly kan man dra til vakre Mendoza. Mendoza ligger på grensen til Chile og er omringet av de utrolige Andesfjellene. Her er det mye å se og oppleve. Det gunstige klimaet i Mendoza har også gjort vindyrking til en «hit». Her finner du lange åkere med vingårder. En fantastisk mulighet er å sykle fra vingård til vingård med smaksprøver og lunsj. Sykkelturen kan da også bli ekstra morsom etter et par stopp med prøvesmaking. Menneskene her er veldig behjelpelig og joviale. De snakker også litt annerledes enn i selve Buenos Aires by. Litt mindre slang og «CHE».

For å se mest mulig så anbefaler vi å leie bil. Dette er enkelt og ganske rimelig. Med bil kan du kjøre langt og lenge i de vakre Andesfjellene. Potrerillos er en nydelig lagune du plutselig kommer til etter en tur gjennom en tunnel langs veien. Fortsetter du på den langstrakte veien i Andesfjellene så kommer du til slutt til grensen til Chile og Amerikas høyeste fjell, Aconcagua. Denne får du kun et glimt av mellom de andre høye Andesfjellene.

Ushuaia

Ushuaia er en veldig fin by sør i Argentina. Det er faktisk verdens sørligste by. Byen er liten og koselig, og kan minne mye om norske kyst byer. Det er en fredelig plass å reise for å komme seg vekk fra støyen og livet i storbyen.

Ushuaia by har en sentral gate, men en del butikker, cafeer og restauranter som er veldig hyggelige. Det er også en stor brygge der, ettersom det er en vanlig stopperplass for Antarktiske cruisebåter. Vi møtte faktisk på Hurtigruta, Roald Amundsen imens vi var der. Det er også en del parker og minnemarkeringer for Malvinaskrigen, skilt og historieplakater med tittelen “Verdens Sørligste by” eller “Verdens ende” og mye mer å se. De har og et stort museum i et gammelt fengsel, som viser til historien om fengselet, det antarktiske kappløpet, Patagonia og kunst som er verdt å se.

Men hovedgrunnen til å reise til Ushuaia er naturen. Det er lett å komme seg ut i fjellet. De har mange populære turiststier til vakre innsjøer som er lett å gå og komme seg til. Du kan og ta en båttur ut på fjorden for å se det unike dyrelivet. Der vil du finne, hval, sel, sjøløver, fugler og ikke minst PINGVINER. Og blant de er kongepingvinen, som bare finnes her og i Antarktis.

Ushuaia kan være en fin tur for de som har litt hjemlengsel og vil kjenne litt på kulden, for her er du så langt sør at det er den norske temperaturen igjen. Ellers er Ushuaia perfekt for de som vil ha litt fred og ro og kanskje gå i fjellet, eller jakter synet av pingviner!