I løpet av tiden vår her i Vietnam får vi en langhelg til å dra å utforske andre deler av landet, eller bare bruke på det vi selv ønsker å gjøre. Jeg, og et par andre fra gruppen, bestemte oss for å bruke denne tiden til å dra ned til Saigon, helt sør i Vietnam. Dette er Vietnams største by med nesten 10 millioner innbyggere! For å komme oss ned til Saigon valgte vi å ta en sovebuss, som skulle ta 23 timer. Skal helt ærlig innrømme at forventingene ikke var særlig høye, men ble positivt overrasket over hvor bra det var. Alle de lokale på bussen hjalp oss, og det var mange stopp, både for å spise og tisse! Turen endte opp med å komme ned 2 timer før oppsatt tid.

Første dagen brukte vi på pakke ut og bare slappe litt av etter den lange turen ned. Hostellet vårt lå i District 1, som er et av de mest sentrale distriktene i byen, og det anbefales absolutt å bo der. Derfra var det bare å gå et par minutter før vi var ved nærmeste park eller gå-gate. Etter å ha hatt et ganske stramt matbudsjett de siste ukene i Hoi an bestemte vi oss for å spise litt finere og dro på en sushi-restaurant den første kvelden. Det levde definitivt opp til forventningene, og til litt over hundre-lappen spiste vi oss gode og mette. De neste dagene spiste vi både kinesisk og kantonesisk mat, før vi avsluttet det hele med å spise middag på en rooftop bar med utsikt over hele byen. Med tanke på utsikten, og kvaliteten på maten, er dette absolutt noe vi kan anbefale til andre som ønsker å reise til Saigon.

Det manglet ikke på aktivitetsmuligheter nede i Saigon, og de fleste av dagene fylte vi opp med ting å gjøre. Dagen etter vi kom dro vi til Cu Chi tunnelene litt nord for byen for å lære og se mer om innvirkningen av Vietnamkrigen. Da vi kom opp til området fikk vi omvisning i de forskjellige tunnelene, med mulighet til å gå ned å se, og gå gjennom de ulike tunnelene. Vi lærte også mye nytt om krigen fra Vietnams perspektiv. Vi dro i tillegg til War Remnant museet inne i byen for å få enda mer historie. Vi så også det kjente posthuset og Notre-Dame Basilikaen som Saigon er veldig kjent for.

Saigon er full av vintagebutikker, og dette var noe vi utnyttet oss av. Mye tid ble brukt til å gå rundt i de forskjellige smågatene, og ved å gjøre dette fikk vi i tillegg sett mer av byen og andre deler av byen vi ellers ikke ville sett. På kvelden var det fler av oss som dro ut på byen, noe som er veldig gøy i en by med så mange mennesker og muligheter som det Saigon har.

Etter 4 dager i Saigon var det på tide å dra hjem igjen til Hoi An, og dette gjorde vi ved å ta toget. Dette tok 18 timer, så det ble hele 5 timer kortere enn det bussen ned var.

Tilbake igjen i Hoi An møtte vi de andre fra gruppen, som hadde vært flere andre steder i Vietnam, som Ha Giang loop, Ha Long Bay, og Hanoi, for så å gjøre oss klare til sluttspurten av studietiden her.