For de fleste studentene gikk påskeferien til å besøke et nytt land eller å bli kjent med mer av Argentina. Jeg og noen andre valgte å benytte muligheten til å dra til Peru for å se Machu Picchu. Andre dro til Brasil eller Chile. Mulighetene er mange! Jeg tenkte å fortelle mer om vår reise til Peru da jeg vet at Machu Picchu er noe som står på bucket listen til mange.

I starten var det mye usikkerhet på om vil skulle dra på grunn av den politiske situasjonen og vi visste ikke helt om det var trygt. I tillegg til at flyturen fra Buenos Aires til Peru er ganske lang og dyr. Etter hvert så åpnet utenriksdepartementet for å dra til Peru, og Machu Picchu var noe vi alle hadde lyst til å gjøre en eller gang, så når vi først var på samme kontinent så var valget enkelt. Vi bodde i Cuzco som er en veldig koselig og liten by som ligger cirka 3400 moh. De første dagene merket vi godt at lufta var tynnere, noe som var veldig spesielt. Vi drakk mye coca te, som er en drikke laget av coca planter … som skal hjelpe for høyden.

Vi valgte å gjøre Salkantay trek 5 days for å få mest mulig ut av tiden vår i Peru. Dette er en trek der du går med en gruppe og en lokal guide i Andesfjellene, også ender du opp i Machu Picchu den siste dagen. Det var en skikkelig opplevelse og vi fikk se helt magisk natur. Ikke minst gikk vi opp på 4600 moh. som var det høyeste noen av oss hadde vært noen gang. Vi fikk se alt fra turkis lagoon, uvirkelig landskap med mektige fjell, lamaer, bade i hot springs og gå langs togskinnene til aguacaliente. Vi sov under flotte omgivelser og fikk nydelig mat.

Siste dagen som vi selvfølgelig hadde sett veldig frem til ble en skikkelig wow-opplevelse! Først var Machu Picchu dekket av tåke, men etter hvert kom den sakte, men sikkert frem. Tåken gjorde det bare enda mer spennende hehe. Vi fikk god tid til å se på Machu Picchu ovenfra, og i tillegg til å gå ned til ruinene for å høre om historien bak Machu Picchu fra vår guide. En veldig fascinerende historie om hvordan inkaene bygde og levde der. Vi endte turen med å ta en fin togtur fra Machu Picchu tilbake til Cuzco. Når vi kom tilbake hadde vi alle behov for å slappe av etter en tur med lange dager, mange kilometere, høydemeter og ikke minst masse nye inntrykk.

Vi er alle helt enig om at denne turen var skikkelig verdt det og vi fikk oss en opplevelse for livet. Det å se Machu Picchu var helt klart høydepunktet, men hele reisen fram dit gjorde det enda mer spesielt. Vi anbefaler skikkelig å gjøre Salkantay Trek hvis du har planer om å dra til Machu Picchu. Spesielt hvis du er glad i å gå fjellturer i flott natur, eller hvis du ønsker å få en ny høyderekord! Vi bestilte turen vår gjennom macchupicchureservation.no, anbefaler de veldig. Det er også verdt å nevne at vi brukte de siste dagene våre i Peru til å se Rainbow Mountain som ligger 5100 moh (!!), dette var en tung tur ettersom at kroppen var sliten etter Salkantay trek og i tillegg til at høydemetrene kjennes på kroppen. Heldigvis en kort tur.

Ellers brukte vi dagene i Cuzco til å kjøpe hver vår Alpakka-genser, pluss prøve den kjente matretten i Peru, nemlig marsvin … Det ble ikke en ny favoritt, men da har man prøvd det også. Alt i alt, en tur vi sent vil glemme!