Hei igjen!

En av dagene her nede arrangerte Kulturstudier fellestur til Corcovado nasjonalpark. Corcovado ligger på Osa-halvøya sør-vest i landet, og har blitt omtalt av National Geographic som «one of the most biologically intense areas in the world». Her bugner det altså av liv! Da vi var der så vi papegøyer, de 4 typene aper som lever i Costa Rica, slanger, ørn og andre fugler, dovendyr, tapir, krokodille og mye mer.

Siden nasjonalparken ligger litt kronglete til inne i landet (og overnatting ofte er dyrt å booke alene), arrangerer Kulturstudier alt av transport og overnatting – med mat inkludert. Alt dette kostet rundt 1800kr for en helgetur fra torsdag-søndag. I tillegg kan man bestille en guidet tour inne i selve nasjonalparken til ca 1000 kr ekstra.

Turen startet med at vi tok buss fra Universitetet til Sierpe, noe som tok rundt 2-3 timer, med stopp. Derfra kjørte vi båt i mangrove-skogen i ca en time frem til campen vi skulle bo på. Denne båtturen var en fin opplevelse i seg selv. Det å gå i land på stranda ved campen og være omringet av palmer og blått, lunket vann, føltes litt uvirkelig – nesten som å være på en øde øy. Campen bestod av en restaurant og et hostel hvor vi delte rom med 10 andre medstudenter. I annen etasje var det også mulighet for å sove i telt, men fordelingen var gjort på forhånd. Fra campen kunne man utforske nærområdene eller bare slappe av på stranda. Merk imidlertid at det ikke er noe særlig infrastruktur i nærheten (butikker, restauranter, etc), siden dette er inne i skogen.

Siden vi kom på ettermiddagen på torsdagen, fikk vi ikke gjort så mye før det ble mørkt. Men på fredagen gikk vi en ganske lang tur og utforsket nærområdet på egenhånd. Vi møtte på mange aper, iguanaer og firfirsler, gikk over en hengebru, og badet i en bekk.

På lørdagen skulle de som hadde kjøpt guidet tour inn i selve nasjonalparken. Vi tok båt til San Pedrillo stasjon og allerede ved inngangen så vi masse dyreliv. Deretter gikk vi inn i skogen og speidet etter dyreliv i rundt 4 timer. Vi tok det imidlertid med ro, så det var ikke så slitsomt som det kanskje høres ut som, og vi holdt oss nærme stranda hele tiden. Guiden hadde med en stor kikkert som han satte opp på bakken hver gang vi fikk øye på et dyr, så alle fikk mulighet til å se, selv om dyret var langt unna.

Etter touren var det fritid frem til middag, og det var mulighet for å bade og se solnedgangen fra nabostranda ved campen. Kvelden ble ellers brukt til kortspill og dansing til latinske rytmer. Søndagen hadde vi også frem til kl 13 før vi skulle dra, så da fikk man også tid til å utforske litt.

Dersom man er interessert i dyreliv og ønsker å få en unik opplevelse, litt borte fra annen sivilisasjon, anbefaler jeg virkelig å bli med til Corcovado. Jeg hadde også med vertssøsteren min på turen, siden hun også hadde veldig lyst til å dra dit! Selv om det er en del penger, så sa hun at tilbudet til Kulturstudier var en god pris for det man fikk. Dersom man imidlertid ikke drar til Corcovado, anbefaler jeg å dra til Manuel Antonio nasjonalpark. Denne ligger ved Quepos, ca kun 2 timer med buss fra San Isidro. Quepos er også en veldig fin nasjonalpark med masse dyreliv – men til en billigere penge!

– Sara