Vi har vært veldig heldige som har fått oppleve Buenos Aires i mai, og vi fikk oppleve å feire både den norske og den argentinske nasjonaldagen. I mai har vi også opplevd at været har blitt mye kjøligere enn da vi først kom. Til tross for det så har den argentinske høsten vært utrolig fin.

 

Hvordan det er å feire 17. Mai i Argentina

17. mai er en viktig dag for mange hjemme i Norge. Derfor var vi tidlig i gang med å planlegge hvordan vi ville feire den her i Argentina. I forkant av nasjonaldagen, laget vi en 17. maikomite som laget en plan for dagen. Alle som ønsket å være med kunne melde seg på. Komiteen la ut planen noen dager før feiring; felles brunsj, taler og så leker i parken. Hver enkelt fikk sin rett å lage til brunsjen. Etter en lang og hyggelig brunsj, var det tid for taler og sang. Etterpå dro de som ønsket videre til parken. Det er fem fra Sverige som går på studiet og som fikk feiret sin første 17. mai! Da det var taler etter brunsjen, holdt de «Sveriges tale» til resten av nordmennene. Det var en fin og spesiell feiring å få feire nasjonaldagen vår sammen i Argentina!

Vi var også syv som meldte oss frivillig til å hjelpe til på den norske ambassaden i Buenos Aires. Alle norske studenter og folk med tilknytning til Norge var invitert til frokost hos ambassaden. Alle fra Kulturstudier var med – også de fra Sverige. Der ble vi servert vaffel med syltetøy, brunost og «dulce de leche» som er en typisk argentinsk vare. Ambassadøren, Halvor Sætre, holdt tale før vi gikk i 17.-maitog. På slutten av frokosten hadde vi leker for de minste barna, hvor premien var en bit Freia melkesjokolade. Vi som jobbet frivillig hjalp til med serveringen og med å arrangere lekene. Det var en veldig hyggelig frokost som minnet veldig om hvordan vi feirer nasjonaldagen hjemme; en perfekt start på feiringen!

 

Bildet viser ambassadøren, Halvor Sætre, som går med fane fremst i 17-mai-toget. 

 

Hvordan du kan feire Argentinas nasjonaldag – 25. Mai

Argentina feirer to nasjonaldager: 25. mai og 9. juni. Knapt en uke etter 17. mai, var vi så heldige å få feire Argentinas nasjonaldag óg! Vi ble anbefalt av lærerne våre å dra til markedet Feria de Matadores lørdag 25. mai.

Feria de Matadores er et stort marked som ligger en liten time unna Milhouse hvis du reiser med kollektivtransport. Vanligvis er markedet kun åpent på søndager, men ved spesielle anledninger arrangerer de markeder også. Der finner du alt mulig: De selger klær, møbler, bøker, mat og alt du kan tenke deg. Den største delen av markedet minner litt om et loppemarked, men de har boder som også selger nye varer. Feria de Mataderos er veldig billig sammenlignet med markedene du finner nærmere sentrum. I tillegg ligger det hovedsakelig i en stor park i et rolig nabolag. Dette gjør at det er mange barnefamilier og ungdommer som tilbringer dagen i parken.

Vi tilbragte hele formiddagen og ettermiddagen på Feria de Mataderos. Til tross for at vi nærmer oss vinteren her i Argentina, og været har blitt gradvis kaldere, så var det en veldig varm dag. Solen skinte og det var mange boder og vogner som grillet tradisjonell grillmat, kjent som «asado». Atmosfæren var veldig avslappet og sosial.

På markedet, har du en perfekt mulighet til å bli kjent med argentinere og til å praktisere spansken din. Min opplevelse er at de fleste argentinerne som jeg har snakket med, har vært imøtekommende til å snakke spansk med meg. Jeg føler også at de blir veldig glade for at jeg vil snakke med dem på spansk og ikke tar det for god fisk at de snakker engelsk. Derfor er Feria de Mataderos et perfekt sted å tilbringe en søndags ettermiddag – spesielt hvis du ønsker å komme deg litt ut fra sentrum og tilbringe en dag ute i sola.

 

Vi var på Sigrid-konsert!

Den norske artisten Sigrid er på tour i Sør-Amerika nå, hvor hun blant annet har hatt konsert på Teatro Vorterix i Buenos Aires. Hun lanserte konserten i starten av oppholdet vårt her. Mange kjøpte billetter med en gang. I tillegg har det vært en populær ting å gi i bursdagsgave til hverandre gjennom semesteret. Før konserten samlet vi oss nede i det felles spisestedet på Milhouse. Det var en av de siste store samlingene vi hadde før avslutningsfesten, noe som var veldig hyggelig og spesielt.

Husk å sette pris på de stundene dere får sammen – tiden vi har hatt sammen her har gått så alt for fort!

 

 

Mai – den kaldeste måneden i semesteret

Bildet viser Malene og Ruth-Emilie en søndag på Feria de Mataderos. Begge har på seg skinnjakke som de har kjøpt på markedet

Etter påsken har vi merket at klimaet har blitt kaldere. Det har gradvis blitt litt og litt kjøligere om morgenen og kvelden fram til mai. Den siste måneden har det vært kjølig så å si hele dagen. I tillegg har vi blitt vant til det varme klimaet som var her da vi kom, i og med at sommeren i Argentina er mellom desember og februar.

Jeg anbefaler derfor å ta med klær for litt kaldere klima (slik som vi bruker om våren hjemme), og jeg ville også pakket med ullsett og ullsokker. Det er greit å ha under klærne eller om kvelden for de som fryser litt ekstra. Det er i tillegg greit å ha hvis du planlegger å reise rundt der hvor det er kaldere slik som Ushuaia, Patagonia, Perú osv. Hvis det er noe du mangler eller ikke har plass til å pakke med så går det også helt fint!

I Buenos Aires får du kjøpt alt du trenger. Om du ønsker å kjøpe noe billig og enkelt, så anbefaler jeg Feria de Mataderos og bruktbutikkene som du finner rundt om i byen 🙂

 

– Emma