Latin-Amerika

Latinamerika-rundt

        

    

Latin-Amerika

Ved å lære deg spansk styrker du mulighetene dine i et internasjonalt arbeidsliv. Og døren til Latin-Amerika og Spania står åpen for deg resten av livet.

400 millioner spansktalende mennesker bor i Latin-Amerika. Det sier seg selv at variasjonen er stor. Ikke minst mellom urfolk og det latinske. Geografien strekker seg fra Antarktis til Texas; og fra karibiske strender til snøkledte fjellkjeder.

Les om Costa Rica som studiested

Les om Argentina som studiested

Studiene

Kombinasjonen av spanskstudier, spanskspråklig hverdagsliv, reiseliv og spesialutdannede universitetslærere gir deg muligheten til å lære deg spansk flytende i løpet av et studieår.

Spanskstudiene kombineres med engelskspråklige studier i samfunnsvitenskap, bedriftsøkonomi og humaniora.

Les om spanskstudiene i Argentina

Les om spanskstudiene i Costa Rica

Ett, to eller mange semestre

Hvor lenge vil du reise og studere i Latin-Amerika? Du kan begynne med ett semester, og så tar du det derfra. Mange velger å begynne med et semester i Buenos Aires. For så å reise gjennom Latin-Amerika til Costa Rica og fortsette studiene der. Du kan også gjøre motsatt - eller bli værende på samme studiested.

Budsjett for studieår

Lånekassens vilkår for disse studiene er gode. Dette reflekterer den politiske målsetningen om at flere skal studere i utlandet. Ikke minst utenfor den engelskspråklige verden.

Lånekassen mellom 180.000 og 212.000
Studiegebyr og bolig 124.000
Andre kostnader 20.000
Overskudd til levekostnader og reise

mellom 36.000

og 68.000

Egenfinansiering 0


Les mer om finansiering

Bachelor eller master fra Latin-Amerika

Studiene kan inngå i norsk bachelorgrad. Men tilbudet er også en inngangsport til videre gradsstudier i Latin-Amerika. Samme hva du vil bli: arkitekt, ingeniør, psykolog, økonom, danser, regissør osv. Våre universitetspartnere har brede studietilbud.

Utforsk Latin-Amerika

Før og etter semesteret har du mulighet til å reise og utforske Latin-Amerika. Ønsker du i tillegg å jobbe i en frivillig organisasjon kan vi gi deg kontakter.

Kulturstudier samarbeider med GoXplore reisebyrå som setter opp fellesreiser for de som ønsker å reise sammen med andre, og inviduelle reiser for de som ønsker det. De har veiledere som hjelper deg med inspirasjon og ideer.

Send forespørsel til GoXplore

Inspirert av den latin-amerikanske kulturen

— I León fikk jeg raskt et nettverk av både medstudenter og lokale. Noen har jeg fortsatt god kontakt med, noe som er særlig hendig for praktisering av spansk. León er nydelig på alle måter. Man kommer tett på en konsentrert, varmblodig latin-amerikansk kultur, som gav meg et annet perspektiv på norsk kultur og våre væremåter. Vi kan tjene mye på å ta til oss trekk fra den latinamerikanske kulturen, sier tidligere student Oskar Nybråten. Ta gjerne kontakt på oskarny@hotmail.com.

Les mer

Søknadsprosess

Fyll ut søknadsskjemaet. Dersom det er ledige plasser på studiet det semesteret du har valgt, sender vi deg tilbud om studieplass. Du bekrefter studieplassen ved å betale et depostium på 2000 kr. Deretter vil du motta løpende informasjon frem til studiestart slik at du kan forberede reisen og studiet. Du vil blant annet få oppdateringer om visum, bøker, pakking og Lånekassen.

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

Instagram kan du se studenters bilder fra studiestedene.

Les studentenes blogger fra studiestedene.

Besøk oss på Facebook for nyhetsoppdateringer.