Støtte fra Lånekassen i Argentina

Vi sender deg veiledning til utfylling av søknaden til Lånekassen i god tid.

Vi presiserer at beløpene ikke er bekreftet ennå. Men uten å garantere forventer vi at samlet støtte vil utgjøre ca 100.000 per semester:

Høstsemesteret 2021 Samlet støtte fullt stipend Lån
Basisstøtte 4 mnd 43.300 17.320 25.980
Reisestøtte 12.201 4.270 7.931
Skolepengestøtte 4.500 USD 43.000 21.500 21.500
Samlet støtte  98.501 43.090 55.411

 

Tallene er hentet på Lånekassen.no HER. Omgjøring fra lån til stipend forutsetter at du består utdanningen din og oppfyller vilkårene for omgjøring.

Alle våre norske studenter til Argentina studerer spansk språk. Med tilvalgsemner i litteratur eller CSR. Emnene i spansk som vi formidler i Argentina er egnet til å gjøre deg i stand til å studere videre i landet. For eksempel til en universitetsgrad. Norske studenter som planlegger videre studier i Argentina kan dermed søke Lånekassen om støtte til kurs i språk- og samfunnsfag i ett eller to semestre. Støtteordningen kalles "lån og stipend til lengre språkkurs". Det får ingen konsekvenser for hverken lån eller stipend om du velger å ikke studerer videre. Norske myndigheter anser at slike lengre språkkurs har en verdi i seg selv.

Bakgrunnen for at man må søke denne finansieringen fremfor vanlig utdanningsstøtte er at NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning) i praksis ikke godkjenner spanskstudier for fremmedspråklige i Argentina. Selv om de fleste norske studenter vil kunne få studiene fra Argentina godkjent i Norge som en del av en norsk bachelorgrad etter søknad til sitt universitet. Les mer om NOKUT og konvertering av studiepoeng fra Argentina til Norge.

Du kan lese mer om finansieringen av lengere språkkurs på Lånekassens hjemmesider HER. Og eventuelt lese den aktuelle forskriften hos Lånekassen.

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

Instagram kan du se studenters bilder fra studiestedene.

Les studentenes blogger fra studiestedene.

Besøk oss på Facebook for nyhetsoppdateringer.