Costa Rica

Costa Rica

Costa Rica

Costa Rica er et land i Mellom-Amerika. Det ligger som en jungelkledt kjede av vulkaner som så vidt skiller Stillehavet og det karibiske Atlanterhavet. Med fantastiske strender og frodig natur, er Costa Rica kanskje det mest velstående og velorganiserte landet i Latin-Amerika.

 

Spansk- og naturvernstudier i San Isidro de El General

Universitetet ligger i byen San Isidro, mellom berg og dal på 700 meters høyde over havet og 130 kilometer sør for hovedstaden San José . I San Isidro nyter man et behagelig høylandsklima, mens fantastiske stillehavsstrender ligger kun 45 minutters kjøring unna. Til motsatt kyst og Karibia kommer du på fem timer. Studiene foregår på universitetets campus, som ligger i åssiden over den grønne San Isidro-dalen.

 

Miljøstudier i Quepos

Universitetet ligger nær kysten ved byen Quepos, 75 kilometer fra San Isidro.Quepos er en sjarmerende småby som ligger ved Atlanterhavskysten kysten sør for hovedstaden San Jose. Noen kilometer unna er den berømte nasjonalparken Manuel Antonio som ligger ved Playa Espadilla som er en av de fineste strendene i Costa Rica. Stranda byr på ubegrensete muligheter innen tropisk idrett og Quepos har et godt servicetilbud uten at turismen der har tatt overhånd.

Bosted

Studiegebyret inkluderer bosted. På spanskstudiene bor studentene i bofelleskap med hverandre i villaer sentralt i San Isidro by. Standarden er enkel og sjarmerende. Man bor på to- til fire-manns rom, og standarden er enkel og sjarmerende. Det finnes mulighet for enkeltrom. Lunsj på universitetet er inkludert 3 ganger i uken.

I Quepos vil vi i løpet av våren 2023 avklare hvordan studentene skal bo og hva som er inkludert av måltider.

Du kan også ordne bolig selv og få et fradrag i studiegebyret.

Bli kjent med Costa Rica

Ved å bo i Costa Rica har du god mulighet til selv å gjøre deg kjent med lokalbefolkningen og de av dine medstudenter som kommer fra byen. I tillegg tilbyr Kulturstudier mange aktiviteter som gir deg anledning til å lære om Costa Rica; introduksjonsprogram med velkomstfest, guidet tur til historiske og kulturelt sentrale steder og forelesninger om samfunnsliv, historie og politikk. Det vil bli arrangert ulike ekskursjoner og lagt opp til sosiale møteplasser. Kulturstudier har et bredt nettverk i Costa Rica, og det vil være mulig å engasjere seg i ulike typer sosialt arbeid.

Blant aktivitetene som våre studenter deltar på, er salsa- og surfetimer, film- og quizkvelder, konserter, fotball og annen trening. Alt ligger til rette for en aktiv livsstil med både strand og jungel, vulkaner, fosser, fjell og innsjøer.

Studieblogg

Følg med på studiebloggen for et innblikk inn i hverdagen til våre studenter:

Klima

Klimaet i Costa Rica er tropisk. I løpet av vårsemesteret stiger temperaturen gradvis fra svært behagelig til svært varmt, med lite nedbør. Høstsemesteret tilbyr en behagelig varme, men et fuktigere klima og tidvis regn. Noen ganger kommer monsunen i løpet av høstsemesteret, og da regner det intenst i dagevis. I lenken nedenfor kan du se gjennomsnittstemperaturer og nedbør for hele året.

Se klimadata på Google

Webinar - 4 minutter

Webinar - 50 minutter

Flyreisen

Flyreisen ordner du selv. Du bør vente med å kjøpe billett til du har fått klarsignal fra Kulturstudier.

Kulturstudier samarbeider med Kilroy travel, som sender tilbud om flyreise til alle studenter i god tid før studiestart. De kan booke deg inn på en fellesavgang sammen med medstudenter, eller sette opp en individuell reiserute.

Fakta om Costa Rica

 • Offisielt navn:

  República de Costa Rica

 • Befolkningstall:

  5,256,612 (2023 est.)

 • Større byer:

  San Jose (hovedstad), San Isidro, Liberia, Puerto Limon, Puntarenas, Golfito

 • Beliggenhet:

  Sentralamerika, grenser til Nicaragua mot nord og Panama mot sør

 • Religion:

  Romersk-katolske 47,5%, evangeliske og pinsevenner 19,8%, Jehovas vitner 1,4%, andre protestanter 1,2%, andre 3,1%, ingen 27% (2021 est.).

 • Offisielt språk:

  Spansk

 • Lese og skrive-ferdigheter

  98% (2021)

 • Befolkning under fattigdomsgrensen:

  21% (2019 est.)

 • Kilde:

  CIA factbook

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev