Costa Rica

Costa Rica

Costa Rica

Costa Rica er et land i Mellom-Amerika. Det ligger som en jungelkledt kjede av vulkaner som så vidt skiller Stillehavet og det karibiske Atlanterhavet. Med fantastiske strender og frodig natur, er Costa Rica kanskje det mest velstående og velorganiserte landet i Latin-Amerika.

 

San Isidro de El General

Universitetet ligger i byen San Isidro, mellom berg og dal på 700 meters høyde over havet og 130 kilometer sør for hovedstaden San José . I San Isidro nyter man et behagelig høylandsklima, mens fantastiske stillehavsstrender ligger kun 45 minutters kjøring unna. Til motsatt kyst og Karibia kommer du på fem timer.

Studiestedet

Studiene foregår på universitetets campus, som ligger i åssiden over den grønne San Isidro-dalen.

Bosted

Studiegebyret inkluderer bosted. Og dessuten lunsj på universitetet tre dager i uken. Studentene bor i bofelleskap med hverandre i villaer sentralt i San Isidro by. Man bor på to- til fire-manns rom, og standarden er enkel og sjarmerende. Det finnes mulighet for enkeltrom. Du kan også ordne bolig selv og få et fradrag i studiegebyret.

Bli kjent med Costa Rica

Ved å bo i San Isidro har du god mulighet til selv å gjøre deg kjent med lokalbefolkningen og de av dine medstudenter som kommer fra byen. I tillegg tilbyr Kulturstudier mange aktiviteter som gir deg anledning til å lære om Costa Rica; introduksjonsprogram med velkomstfest, guidet tur til historiske og kulturelt sentrale steder i San Isidro og omegn og forelesninger om samfunnsliv, historie og politikk. Det vil bli arrangert ulike ekskursjoner og lagt opp til sosiale møteplasser. Kulturstudier har et bredt nettverk i San Isidro, og det vil være mulig å engasjere seg i ulike typer sosialt arbeid.

Blant aktivitetene som våre studenter deltar på er salsa- og surfetimer, film og quizkvelder, konserter, fotball og annen trening. I San Isidro ligger alt til rette for en aktiv livsstil med både strand og jungel, vulkaner, fosser, fjell og innsjøer.

Klima

Klimaet i Costa Rica er tropisk. I løpet av vårsemesteret stiger temperaturen gradvis fra svært behagelig til svært varmt, med lite nedbør. Høstsemesteret tilbyr en behagelig varme, men et fuktigere klima og tidvis regn. Noen ganger kommer monsunen i løpet av høstsemesteret, og da regner det intenst i dagevis. I lenken nedenfor kan du se gjennomsnittstemperaturer og nedbør for hele året.

Se klimadata på BBC Weather

Webinar - 4 minutter

Webinar - 1 time og 20 minutter

Flyreisen

Flyreisen ordner du selv. Du bør vente med å kjøpe billett til du har fått klarsignal fra Kulturstudier.

Kulturstudier samarbeider med Kilroy travel som sender tilbud om flyreise til alle studenter i god tid før studiestart. De kan booke deg inn på en fellesavgang sammen med medstudenter, eller sette opp en individuell reiserute.

Fakta om Costa Rica

 • Offisielt navn:

  República de Costa Rica

 • Befolkningstall:

  4.987.142 (juli 2018 est.)

 • Større byer:

  San Jose (hovedstad), San Isidro, Liberia, Puerto Limon, Puntarenas, Golfito

 • Beliggenhet:

  Sentralamerika, grenser til Nicaragua mot nord og Panama mot sør

 • Religion:

  Romersk-katolsk 71.8 %, evangelisk og pinsekirke 12.3 %, andre protestanter 2.6 %, Jehovas vitner 0.5 %, andre 2.4 %, ikke-troende 10.4% (2016 est.)

 • Offisielt språk:

  Spansk

 • Analfabetisme:

  2 %

 • Befolkning under fattigdomsgrensen:

  22 %

 • Kilde:

  CIA factbook

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

Instagram kan du se studenters bilder fra studiestedene.

Les studentenes blogger fra studiestedene.

Besøk oss på Facebook for nyhetsoppdateringer.